Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-10-31

Här är det toppen!

Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.

Nadia Akaimova

Målet är Naturvetenskapsprogrammet

Nadia Akaimova kom med sin familj – föräldrar och tre syskon – från Ryssland till Sverige för sex år sedan. Först studerade hon vid Stenbergaskolan i Ljusne. Nu kompletterar hon sina kunskaper på Introduktionsprogrammet vid Staffangymnasiet i Söderhamn för att kunna söka till gymnasiets naturvetenskapsprogram; antingen på Staffangymnasiet i Söderhamn eller i Gävle.

Nadia trivs väldigt bra på skolan.

- Här är toppen; både lärare och kompisar är bra.

Flera favoritämnen

Nadia har flera favoritämnen.

- Jag gillar biologi och att får lära mig hur kroppen fungerar. Geografi är också kul. Jag tycker om att lära mig om olika länder. Sen är det kul med musik. Jag spelar själv piano.

- Och svenska! Jag läser ibland, men lyssnar mycket på mobilen för att träna
språket, berättar Nadia och lyser upp.

Tecknar alltid

Det finns mycket i skolan som Nadia gillar. Hon tycker också om bild.

- Jag tecknar alltid hemma, tillägger hon glatt.

Nadia gillar också att titta på film och hänga med kompisar när hon är ledig från skolan.

Just nu har hon siktet inställt på att klara studierna på introduktionsprogrammet så att hon söka in på Naturvetenskapsprogrammet. Det är hennes mål. Längre än så har Nadia inte tänkt, hon får se vad framtiden har att erbjuda.

Nadia

Relaterad läsning:

 • Profilbild Här är det toppen! 2018-10-31
  Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Nadia Akaimova

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund