Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad 2019-05-07

Oskar blev egenföretagare

Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.

Oskar Olsson

Egenföretagaren

Solen är på väg upp, så även graderna på termometern. Egenföretagaren Oskar Olsson kliver ur sin lastmaskin som gått varm under morgontimmarna.

Som egenföretagare styr och planerar Oskar sin arbetsdag - något som passar honom perfekt eftersom han spenderar många timmar i veckan på Sävstaås IP och sitt ”andra jobb” som bandyspelare i Bollnäs GIF.

Inget svårt val

Det var just bandyn i kombination med Bygg- och anläggningsprogrammet som gjorde Oskars gymnasieval så lätt. Att träna flera dagar i veckan med Torsbergsgymnasiets NIU Bandy öppnade inte bara dörrarna mot en karriär som bandyspelare, utan även saker att ta med sig vidare i yrkeslivet som planering och disciplin. Något han får använda mycket som egenföretagare.

– En nyttig erfarenhet, tillägger Oskar.

Naturligt att starta eget

Under gymnasietiden började tankarna på att starta ett företag och eftersom det är vanligt förekommande i familjen kändes det helt naturligt, även om Oskar valt en annan väg och bransch i yrkeslivet. Erfarenheten som snickarlärling och en lastmaskin ledde honom framåt och sedan dess har det rullat på bra.

– Jag hade faktiskt startat eget och börjat jobba innan jag tog studenten!

Visst är egetföretagande en utmaning och kan vara lite svårt ibland. Det tycker även Oskar, men det positiva väger verkligen över och speciellt känslan av att jobba åt sig själv och att bygga upp något inför framtiden. Att kunna planera sin vardag och synka ihop den tillsammans med bandykarriären är en annan fördel som anfallaren med nummer 59 på ryggen framhåller.

– Våga ta steget, säger Oskar innan han kliver upp på lastmaskinen och kör iväg.

Relaterad läsning:

 • Profilbild ¡Vamos a España! 2020-02-06
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning 2020-02-06
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer 2020-02-04
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...
 • Profilbild Vill börja jobba på en gång! 2020-02-04
  - Jag siktar på att jobba direkt efter skolan, säger Mattias från Kilafors, som läser sista året av El- och energiprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.
 • Profilbild Så himla kul att jobba som kock! 2020-01-27
  - Här får jag ser hur det är ”på riktigt” i arbetslivet, säger Anton som läser andra året av Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Torsbergsgymnasiet. Lärlingsupplägget är något som passar honom utm...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Tidigare elev

Torsbergsgymnasiet

Oskar Olsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund