Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2019-05-07

Oskar blev egenföretagare

Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.

Oskar Olsson

Egenföretagaren

Solen är på väg upp, så även graderna på termometern. Egenföretagaren Oskar Olsson kliver ur sin lastmaskin som gått varm under morgontimmarna.

Som egenföretagare styr och planerar Oskar sin arbetsdag - något som passar honom perfekt eftersom han spenderar många timmar i veckan på Sävstaås IP och sitt ”andra jobb” som bandyspelare i Bollnäs GIF.

Inget svårt val

Det var just bandyn i kombination med Bygg- och anläggningsprogrammet som gjorde Oskars gymnasieval så lätt. Att träna flera dagar i veckan med Torsbergsgymnasiets NIU Bandy öppnade inte bara dörrarna mot en karriär som bandyspelare, utan även saker att ta med sig vidare i yrkeslivet som planering och disciplin. Något han får använda mycket som egenföretagare.

– En nyttig erfarenhet, tillägger Oskar.

Naturligt att starta eget

Under gymnasietiden började tankarna på att starta ett företag och eftersom det är vanligt förekommande i familjen kändes det helt naturligt, även om Oskar valt en annan väg och bransch i yrkeslivet. Erfarenheten som snickarlärling och en lastmaskin ledde honom framåt och sedan dess har det rullat på bra.

– Jag hade faktiskt startat eget och börjat jobba innan jag tog studenten!

Visst är egetföretagande en utmaning och kan vara lite svårt ibland. Det tycker även Oskar, men det positiva väger verkligen över och speciellt känslan av att jobba åt sig själv och att bygga upp något inför framtiden. Att kunna planera sin vardag och synka ihop den tillsammans med bandykarriären är en annan fördel som anfallaren med nummer 59 på ryggen framhåller.

– Våga ta steget, säger Oskar innan han kliver upp på lastmaskinen och kör iväg.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Jag gillar utmaningar! 2019-11-06
  Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.
 • Profilbild Anställd som lärling 2019-11-06
  Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!
 • Profilbild Oskar blev egenföretagare 2019-05-07
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Tidigare elev

Torsbergsgymnasiet

Oskar Olsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund