Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2020-01-08

Som att jobba på riktigt

Joakim studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Ett par dagar i veckan är han i skolan, resten av tiden är den glada GLA-eleven på industriföretaget Parator.

Joakim Sundén

Svetsning ligger i släkten

Man kan nästan säga att det liksom låg i luften att 18-åriga Joakim Sundén skulle satsa på Industritekniska programmet på Torsberg.

- Brorsan, farsan och morfar håller på med svetsning.

- Jag tycker om att jobba praktiskt, säger Joakim.

Han har byggt och svetsat egna saker som kaminer, grillar etc sedan barnsben.

- Jag gillar att göra mycket själv.

Arbeta borta

Någon gång i framtiden vill Joakim jobba mera borta; ha längre arbetsdagar och mer sammanhängande ledigt. Men först vill han bli klar med utbildningen och ha ett jobb på hemmaplan under några år.

Joakim kan verkligen rekommendera Industritekniska programmet.

- Det här är en bransch där det finns jobb och här på industritekniska får man grunden.

Jobb på riktigt

Tre dagar i veckan är Joakim lärling hos Parator. Han trivs väldigt bra och hoppas på jobb där när han är klar i juni. Joakim är glad över att han hade en grund att stå på från industritekniska innan han började sin lärlingsperiod.

- Det känns verkligen på riktigt att vara hos Parator, betonar han.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Förbereder sig för högre studier 2020-01-16
  Therese läser tredje året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet. Här förbereder hon sig på högre studier, men inte inom musik - hon vill bli djurvårdare!
 • Profilbild Från APL till jobb 2020-01-13
  Arbetsplatsförlagt lärande är viktigt. Diyar läste programmet för Administration, handel och varuhantering vid Höghammargymnasiet och hans APL tog honom till ett jobb där han trivs!
 • Profilbild Som att jobba på riktigt 2020-01-08
  Joakim studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Ett par dagar i veckan är han i skolan, resten av tiden är den glada GLA-eleven på industriföretaget Parator.
 • Profilbild Jag gillar utmaningar! 2019-11-06
  Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.
 • Profilbild Anställd som lärling 2019-11-06
  Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Joakim Sundén

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund