Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-01-29

Ni inspirerar

Mattias Åhlund, förbundsdirektionens ordförande har träffat både nuvarande och blivande gymnasieelever, engagerade lärare och forskare som inspirerar och visar förbundets bredd.

Förbundets bredd

Nu har vi varit igång ett tag efter en välförtjänt ledighet. Mycket spännande och intressant som redan hunnit varit och annat som är på gång.

I mitten på januari besökte jag CFL Söderhamn för ett boksläpp med forskare, bland annat Lotta Svensson från vår FoU-verksamhet och medförfattare. På boksläppet träffade jag nya forskare som kommer nyttja möjligheten att vistas i vår miljö. Vilka fantastiska möjligheter det öppnar att ha forskare här och att kunna ta del av deras arbete, så väl som kunskaps- som inspirationskällor. Det visar verkligen förbundets bredd!

Att välja skola och program

I samband med gymnasieansökningarna som nu görs, ser jag med spänning och förväntan fram
emot att få del av resultatet. Hoppas så klart på bra utfall och resultatet visar också på hur den närmsta tiden kommer utveckla sig för gymnasieskolorna inom förbundet. Fler elever = ännu fler möjligheter!

En viktig del i och med gymnasievalet är hur vi berättar om våra skolor och utbildningar, ett mycket bra exempel är Staffangymnasiets öppet hus på Flygstaden där yrkesprogrammen BA, FT och IN visar upp sig. Jag och förbundschef Thomas Winqvist besökte ett välbesökt och bra ordnat arrangemang som gav en bra bild hur det är att studera respektive program och vara i den miljön. Fantastiskt jobb av personal och elever, tack! Lika inspirerande är det att höra hur bra våra skolor är på att ta emot intresserade högstadieelever på studiebesök mitt i brinnande skolvecka. Ni gör ett stort jobb!

I början av februari kommer Thomas och jag att åka till Härliga Härjedalen och Sveg för träff med ansvarig rektor på deras gymnasieskola och se om vi kanske kan få till ett utbyte i någon form. Alltid spännande!

Vuxenutbildning och kompetensförsörjning

Det har varit en dialogkonferens i Bollnäs tillsammans med Skolverket om vuxenutbildningen i Hälsingland. Det var intressant att höra om hur det är på olika håll och om vilka möjligheter som finns. Bra att denna dialog återkommer kontinuerligt.

På tal om vuxenutbildning har vi några saker på gång i Bollnäs för att höja utbildningsnivån för våra medborgare. Kompetensförsörjningen mot företag, näringsliv och offentlig verksamhet är viktig!

I övrigt fortsätter det med olika mötesforum som arbetsmarknadsråd, Semaforen, Teknikcollege,
Skolverket, Skolinspektionen (feb-mars), samråd m.m.

Mvh Mattias Åhlund, ordförande

Relaterad läsning:

 • Profilbild Här är det toppen! 2018-10-31
  Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Ordförande

Mattias Åhlund (S)

Mobil 072-544 51 15

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Mobil 072-512 72 73

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund