Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny

Publicerad 2018-04-18

Samarbete viktigt

Mattias Åhlund, förbundsdirektionens ordförande, delger oss bland annat om utmaningar, samarbeten mellan utbildningar och tillsammans med näringslivet, samråd med medlemskommunerna och som grädde på moset - vårvärmen!

Intressanta utmaningar

Härligt med solen och att värmen är på väg. Ser fram emot den blomstrande tiden som är på ingång. Nu går det fort! Det finns mycket som ska hända innan examen, sommarjobb, semestrar, fortsatta studier och arbete - hur nu alla våra planer ser ut. Oavsett om du kommer som ny elev till våra skolor, eller som nyexaminerad vuxenstuderande och går mot ett nytt yrke till hösten.

Arbetet med våra utmaningar fortsätter både gällande i närtid men också väldigt mycket om kommande årens förutsättningar för förbundet. Det gäller såväl ekonomisk modell som revideringar av konsortialavtal och förbundsordning. Men även följa upp resultat och se över utbildningsutbud. Intressanta utmaningar att arbeta med.

Medlemskommunerna

Vi har haft ett positivt samråd med våra medlemskommuner: kommunalråd, oppositionsråd och kommunchefer. Bra dialog och det bådar gott inför framtiden. Vi träffas en gång per termin och den här gången avhandlade vi bland annat årsbokslut och de jag nämnde ovan.

På tal om medlemskommuner - snart är det tillsynspliktsdag tillsammans med Bollnäs kommun med uppföljningar. Vi berättar bland annat om nuläge och hur närmsta framtiden ser ut.

Samarbeten med näringslivet

Jag besökte den regionala svetstävlingen på Torsberg i Teknikcollege's regi. Det var mycket välordnat, intressant, hög kvalitet och bra uppslutning. Bra jobbat alla inblandade och grattis till vinnande laget från Hjalmar Strömerskolan! Teknikcollege skapar ett bra samarbete mellan våra utbildningar och näringslivet.

Alla direktionens ordinarie politiker har tilldelats ett yrkesprogram och deltar i respektive programråd. För min del är det snart är det programråd med Fordons- och transportprogrammet ute på Flygstaden, Staffangymnasiet, där jag deltar tillsammans med rektor, lärare och det lokala näringslivet - mycket givande för oss politiker! 

23 april är det direktionsmöte och det avslutar vi med lunch på Torsbergsgymnasiet och kommer då uppmärksamma det nya fina biblioteket, det blir jättebra! Även kommunledningen från Bollnäs kommun kommer att delta i invigningen.

Nästa vecka avslutas med en idékonferens i Stockholm gällande samverkan gymnasiet och vuxenutbildningen med fokus på yrkesutbildning. Blir intressant utifrån konkreta exempel på hur det fungerar ute i olika delar av landet och ger en fingervisning om hur vi står oss med vårt eget inre utvecklingsarbete med samverkan mellan utbildningsformerna. Här kan du läsa en artikel om våra samarbeten mellan gymnasie- och vuxenutbildningen.

Mvh Mattias Åhlund, ordförande

Relaterad läsning:

 • Profilbild Här är det toppen! 2018-10-31
  Nadia är en engagerad tjej med målet att en dag få plugga Naturvetenskapsprogrammet. Idag läser hon på Introduktionsprogrammet och trivs som fisken i vattnet på Staffangymnasiet.
 • Profilbild Att ständigt utvecklas 2018-10-25
  Innan novembermörkret faller in berättar direktionens ordförande, Mattias Åhlund, om hur stolt han är efter Öppet hus-kvällarna och ser fram mot vuxenutbildningens mässor. Han poängterar även och hur ...
 • Profilbild Pluggar till lärare 2018-10-09
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Profilbild Hösten 2018 är här 2018-08-30
  En energifylld förbundsordförande, i Mattias Åhlund, hälsar både nya och gamla studeranden och personal tillbaka till ett nytt spännande läsår efter en varm sommar. Han ser en intensiv höst framför si...
 • Profilbild Dyslexin kunde inte stoppa henne 2018-08-08
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboend...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Ordförande

Mattias Åhlund (S)

Mobil 072-544 51 15

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Mobil 072-512 72 73

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund