Hälsinglands Utbildningsförbund
Följ oss på facebook!
Följ oss på instagram!
Följ oss på youtube!
Hälsinglands Utbildningsförbund
Meny
Toppbild

Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet(EK) är ett högskoleförberedande program med inriktning Juridik.

- Gillar du utveckla idéer, ta egna initiativ och lösa problem?

- Vill du utveckla din förmåga att jobba både självständigt, i grupp eller kanske i ett eget företag?

- Är du intresserad av internationella frågor? Läs mer här!

- Gillar du siffror?

Då är detta programmet för dig!

Utbildningen

Ekonomiprogrammet med juridikinriktning erbjuder dig en grundläggande ekonomiutbildning med en fördjupning inom det juridiska området. Den ger dig en god allmänbildande grund för vidare studier på universitet och högskola.

Programmet kan passa dig som är intresserad av ekonomiska frågor sett utifrån en samhällsekonomisk, företagsekonomisk och globalt perspektiv. Du kommer även att få en inblick i internationella frågor samtidigt som vi vill hålla dig uppdaterad i aktuella lokala händelser.

Under utbildningen får du möjlighet att starta ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet (UF). Tillsammans försöker vi titta på vilka pusselbitar som måste till för att göra just ditt företag framgångsrikt. Du kommer också att få utveckla kunskap kring den ekonomiska och juridiska aspekt som följer när du startar ett företag.

Ekonomiprogrammet med juridikinriktningen kommer att ge dig ökad kunskap inom det svenska rättssystemet, alltså områden som berör oss alla, till exempel att köpa eller hyra en bostad, sambolagen, krediträtt och mycket mer. Dessa kunskaper om hur ekonomi och juridik samverkar kommer att ge dig en ökad förståelse för hur ett demokratiskt samhälle fungerar. I denna inriktning ingår psykologi och filosofi vilket ger fördjupad kunskap och förståelse för hur människor tänker och handlar i olika situationer.

Du har också möjlighet att kombinera utbildningen med våra idrottsutbildningar!

Kontakt

Kontakt

Torsbergsgymnasiet

Läroverksgatan 36
821 33 Bollnäs

Tfn 010-454 11 10

Fax 0278-100 04

E-post

Programsamordnare

Erika Persson

Tfn

SYV

Inger Abrahamsson

Tfn 010-454 13 29

Rektor

Ylva Tidén

Tfn 010-454 11 59

Mobil 070-190 96 52

Timplaner

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund