Hälsinglands Utbildningsförbund

Eleven har ordet

Elever på våra gymnasieskolor och vuxenutbildningar delar med sig av sina tankar och hur vardagen i skolan ser ut.

 • Med omsorg i blodet
  Profilbild
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite olika ingångar. Det gjorde hennes gymnasieval ganska enkelt, det blev Vård- och omsorgsprogrammet.


 • - Alla kan lära sig laga mat!
  Profilbild
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa & Resort. –Det är roligt att laga mat åt andra och att höra att de gillar min mat!
 • Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Profilbild
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skulle läsa, men kände att balansen mellan skola och praktik var något för henne.
 • Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Profilbild
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfekt eftersom jag vill studera utomlands efter gymnasiet.
 • Målet är att bli självständig
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa programmet för Hälsa, vård och omsorg. - Det kändes lite märkligt i början, men jag gillar upplägget!
 • Att vara elektriker är det bästa jobb man kan ha!
  Profilbild
  Ahmad går på El- och energiprogrammet på Staffangymnasiet. Det var kombinationen av att utbildningen både var praktisk och teknisk som tilltalade honom. – Jag valde det som passade mig och föll inte för något kompistryck.
 • Vi lär oss de viktiga grunderna
  Profilbild
  Edwin bestämde sig tidigt vilken yrkesväg han ville gå. Han ska jobba inom vården, och mer än gärna med äldre människor. Edwin läser sista året på programmet för Hälsa, vård och omsorg på Höghammargymnasiet.
 • Teori varvas med praktik
  Profilbild
  Märta läser Bygg- och anläggningsprogrammet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. – Det passar nog de flesta att gå här, men du måste vara intresserad också. Och tycka att det är roligt att bygga!
 • Träning på schemat
  Profilbild
  Alva och Felicia går båda tredje året på Staffangymnasiet och studerar Teknikprogrammet med idrottsprofil. – Vi ringde rektorerna på Staffangymnasiet och frågade om vi kunde få gå idrottsprofil med inriktning ridning. Och de sa ja!
 • Trivs med skolan och APL
  Profilbild
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Höghammargymnasiet. 
 • Biomedicin gav en bra grund
  Profilbild
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • ¡Vamos a España!
  Profilbild
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Profilbild
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Tre ekonomer med olika planer
  Profilbild
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta med sig resten av livet, konstaterar Ida.
 • Vill börja jobba på en gång!
  Profilbild
  - Jag siktar på att jobba direkt efter skolan, säger Mattias från Kilafors, som läser sista året av El- och energiprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.
 • Så himla kul att jobba som kock!
  Profilbild
  - Här får jag ser hur det är ”på riktigt” i arbetslivet, säger Anton som läser andra året av Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Torsbergsgymnasiet. Lärlingsupplägget är något som passar honom utmärkt.
 • Valde om och valde rätt!
  Profilbild
  - Det är ett härligt gäng här, säger Viktoria från Ockelbo, som läser andra året på Fordons- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.
 • Förbereder sig för högre studier
  Profilbild
  Therese läser tredje året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet. Här förbereder hon sig på högre studier, men inte inom musik - hon vill bli djurvårdare!
 • Från APL till jobb
  Profilbild
  Arbetsplatsförlagt lärande är viktigt. Diyar läste programmet för Administration, handel och varuhantering vid Höghammargymnasiet och hans APL tog honom till ett jobb där han trivs!
 • Som att jobba på riktigt
  Profilbild
  Joakim studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Ett par dagar i veckan är han i skolan, resten av tiden är den glada GLA-eleven på industriföretaget Parator.
 • Jag gillar utmaningar!
  Profilbild
  Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.
 • Anställd som lärling
  Profilbild
  Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!
 • Oskar blev egenföretagare
  Profilbild
  Byggprogrammet i kombination med NIU Bandy på Torsbergsgymnasiet utvecklade Oskar Olsson till en egenföretagare och bandyspelare - ett gymnasieval han verkligen kan rekommendera andra.
 • Pluggar till lärare
  Profilbild
  Abshir jobbade som lärare i Somalia. Idag jobbar han samtidigt som han läser den svenska lärarutbildningen på distans. - Både tufft och bra, säger fyrbarnsfadern.
 • Dyslexin kunde inte stoppa henne
  Profilbild
  Med teknisk hjälp och stöd från CFL Söderhamn bemästrade Lena dyslexin och pluggade upp betygen och därefter till socionom, allt på hemmaplan. Idag är Lena enhetschef för ett på vård- och omsorgsboende.
 • Först lära mig svenska
  Profilbild
  Varje dag försöker 26-åriga Alina Stepan läsa och lära sig svenska. Alina kommer ifrån Rumänien och har studerat svenska på CFL Söderhamn några månader.
 • Bekräftar vår kunskap
  Profilbild
  - Nu får vi bekräftelse på vår kunskap och tillsammans delar vi upplevelser och erfarenheter, säger Elin Larsson, en av eleverna i FlexLärling inom vård- och omsorg. Det är en bra beskrivning av utbildningen tycker studiekompisarna Hanna Hägglund och Maria Norgren
 • Gillar service i butik
  Profilbild
  Lärlingsutbildningen inom handel vid CFL Bollnäs har fått en nystart och där studerar 26-åriga Emilie Kårling. - Jag kände att jag ville få mer arbetslivserfarenhet.
 • Finns inget bättre!
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Varje dag pendlar Kevin från Söderhamn till Höghammargymnasiet och programmet för Skog, mark och djur. Han gör det gärna för som han säger: - Det finns inget bättre!
 • Här får man nya kompisar och lär sig nya saker!
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Mattias Strand är 18 år och studerar på Höghammargymnasiets individuella program. Killen från Hedvigsfors, Bjuråker, tycker att miljön är viktig och håller "sopsvängen" högt!
 • Valet blev helt rätt
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Segerstatjejen Lina gillar djur och friidrott. Kombinationen att läsa programmet för Skog, mark och djur på Höghammargymnasiet tillsammans med friidrottssatsningen genom Idrottsgymnasiet passar henne perfekt!
 • Satsar på att bli musiker
  Profilbild
  Vide läser första året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet. Han älskar musiken och siktar på musikhögskolan efter studenten. - Det är fantastiskt att få syssla med det man älskar, säger den målmedvetne musikanten.
 • Frihet att studera här
  Profilbild
  Philip Bäckman är 19 år och studerar sista året på programmet för administration, handel och varuhantering vid Höghammargymnasiet, något som verkligen lyft honom.
 • Vill ha chansen att plugga vidare
  Profilbild
  När Stina valde gymnasieprogram var hon noga med att välja ett program med både praktiska och teoretiska kurser. Blandningen på Staffangymnasiets Handels- och administrationsprogram tilltalade henne.
 • Det är viktigt att plugga!
  Profilbild
  Safellah flydde från Afghanistan och kom till Sverige för två år sedan. Nu pluggar han IM med sikte på gymnasiet och fordons- och transportprogrammet. Drömmen stavas lastbilschaufför.
 • Underbart med hjälp och stöd
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Roa Fayez är 19 år. Hon studerar andra året på Höghammargymnasiet. Hon trivs fantastiskt bra på programmet för Hotell, restaurang och bageri. - Vi är som en familj!
 • Hoppas på verkstadsjobb
  Linn, Omsorgsprogrammet Höghammarskolan
  Det var Felix kompis som tipsade om Höghammargymnasiet och sa ”det här skulle passa dig” - och mer rätt kan man inte ha! Här trivs han bra på programmet för Hantverk och produktion.
 • Valde hemmaplan och det blev rätt
  Profilbild
  - Det blev ju jättebra, summerar 18-åriga Jenny som studerar sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet på Torsbergsgymnasiet. Från början hade hon valt en utbildning i Gävle men resorna tog för mycket tid.
 • Bättre än jag tänkt mig
  Profilbild
  Erik studerar tredje året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Torsbergs­gymnasiet. Han har alltid varit intresserad av mat ända sedan han var liten. Det är kanske inte så konstigt med en pappa som varit kock.
 • Känna själv vad man vill
  Profilbild
  - Det är kul att lära sig saker som man har användning för i livet, som hur man tar hand om sin ekonomi och bokföring, säger Axel som läser Handels- och administrations­programmet på Staffangymnasiet.

 • 100 procent plugg som gäller
  Profilbild
  Efter några år med olika jobb inom servicebranschen tog hon steget och började plugga. - Det känns jättebra, säger Ben som idag studerar Vård- och omsorgsutbildningen vid CFL Nordanstig. 
 • Vårdintresserad sedan barndomen
  Profilbild
  Sedan hon var liten har Evelina varit intresserad av vård och omsorg och jobb inom sjukvården. Nu går hon första året på Torsbergsgymnasiets Vård- och omsorgprogram.
 • Byggprogrammet känns helt rätt!
  Profilbild
  På högstadiet var bild och träslöjd hennes favoritämnen. Julia var helt övertygad om att hon skulle välja ett praktiskt program på gymnasiet. - Det är roligt att bygga grejer, säger den glada 16-åringen på Torsbergsgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram.
 • Bullar lockade till musiken…
  Profilbild
  Toste lockades till musiken som liten av sin tvillingbror. Idag läser han första året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet och ser ljust på en musikalisk framtid.
 • Mycket roligare än jag trodde!
  Profilbild
  Emil studerar första året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han vill jobba direkt efter gymnasiet och då passar programmet väldigt bra. - Det är verkar relativt enkelt att få jobb. Det behövs svetsare och CNC-operatörer i dag.
 • Trivdes direkt på handelsprogrammet
  Profilbild
  - Jag trivdes direkt på handelsprogrammet. Det säger Lucas Söderblom som studerar tredje årskursen på Staffangymnasiet i Söderhamn. Bra klasskompisar och bra lärare!
 • Blev rätt från början!
  Profilbild
  Jonas Wiik går sista året på gymnasiet. Till våren tar han studenten. Under de tre år han pluggat har han idag kommit fram till att han vill arbeta med ekonomi, kanske bli mäklare eller starta eget. - Jag gillar siffror och jag ville studera en bred linje, säger Jonas som valde ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. 
 • Här finns härliga människor!
  Profilbild
  Lynn visste inte riktigt vad hon skulle plugga efter grundskolan. - Jag tänkte; laga mat måste man ju kunna! Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Torsbergsgymnasiet blev det perfekta valet för Alfta-tjejen.
 • Alltid velat hjälpa
  Profilbild
  16-åriga Mina Lindberg studerar första året på Vård- och omsorgsprogrammet vid Staffangymnasiet i Söderhamn. För henne var gymnasievalet självklart.
 • Jag har fått nya kompisar här
  Linn, Omsorgsprogrammet Höghammarskolan
  Hampus tog ett stort steg och flyttade från Grums till Bollnäs. Här på Höghammar­gymnasiet kombinerar han programmet för Hälsa, vård och omsorg med bra träning på Idrotts­gymnasiet. – Vi hjälper varandra mycket, både med vardagslivet och med plugget.
 • Vi behövs i sjukvården!
  Profilbild
  17-åriga Alexander började i höstas vård- och omsorgsprogrammet på
  Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han kände att han ville testa programmet. - Jag vet att vi kommer att behövas i sjukvården och jag vill göra skillnad.

 • Lärling på förskolan
  Profilbild
  Evelina tycker mycket om barn så när hon fick möjligheten att studera till barnskötare som lärling genom CFL Söderhamn var hon inte sen att tacka ja. Nu finns hon på Kilsmyrans förskola i Söderhamn. - Jag tycker om att vara med barnen och lära ut saker och ta del av allt de ger.
 • Vill satsa på läraryrket
  Profilbild
  Ella Sundström studerar sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet vid Torsbergs­gymnasiet. Hon ville gå ett program som var högskoleförberedande, men visste inte inte vad hon ville plugga vidare till. Idag vet hon. Hon vill satsa på läraryrket och undervisning i engelska.
 • UF-företag är superkul
  Profilbild
  Jennifer Jonsson visste inte riktigt vilket program hon skulle välja till gymnasiet. Det blev ekonomiprogrammet. - Det känns som en bra grund och är ett brett program där man kan plugga vidare, säger Jennifer som kombinerar studierna med en handbollsutbildning.
 • Valde ett brett program
  Profilbild
  Två tjejer som vill studera vidare är Nellie och Linnea. Vad har de inte bestämt än, just därför passar Ekonomiprogrammet på Staffangymnasiet bra, med många intressanta och lärorika kurser.
 • Nu eller aldrig
  Profilbild
  Lisa Svedlund är i dag 47 år. Efter flera år inom äldreomsorgen kände hon att nu är det dags att byta verksamhet. Hon började därför plugga in matte, svenska, naturkunskap, engelska och data på CFL Nordanstig. - Jag kände att det var nu eller aldrig.
 • Gillar tekniska saker
  Profilbild
   - Jag gillar tekniska saker, säger Sadeq Hussaini som är 17 år och har precis börjat läsa Teknikprogrammet vid Staffangymnasiet.
 • Bred utbildning lockade
  Profilbild
  Elsa Engvall och Lucas Hellbom studerar andra året på Staffangymnasiet och har valt inriktningen media. Inriktningen väljs i andra årskursen. - Jag är intresserad av foto med teknik, ljus och vinklar, berättar Lucas.
 • Pluggar för gymnasiet
  Profilbild
  Abdi Ali är 18 år och bor i Bergsjö. Han kom till Sverige från Somalia 2010. Ali har tidigare studerat vid Centralskolan i Bergsjö. Nu pluggar Ali svenska, engelska och matematik på IM vid CFL Nordanstig.
 • Brinner för människans rättigheter
  Profilbild
  37-åriga Mikael Gustafsson arbetade i flera år efter studierna vid Höghammargymnasiet men trivdes inte riktigt med situationen. Han hade en dyster bild av sig själv och självförtroendet var kört i botten. Idag är det annorlunda. I dagarna examineras han som yrkeshögskoleutbildad Kulturkommunikatör. - Bilden av mig själv har förändrats. Jag har ett starkare självförtroende nu.
 • Man lever bara en gång
  Profilbild
  Efter flera år inom industrin kände Mikael Ivarsson att han vill byta bana. 51 år gammal satte Mikael sig på skolbänken igen. Nu studerar han Vård- och omsorgsutbildningen vid CFL Bollnäs.
 • Här har jag lärt mig väldigt mycket
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Hon provade några program innan hon hittade rätt. Ankie Wagner går i juni ut Höghammargymnasiets fjärde år på programmet för Skog, mark och djur. - Jag har lärt mig mycket här och blivit mer självständig.
 • Fantastiskt att studera igen!
  Profilbild
  Ulrika Lindberg har arbetat inom handel i många år. Hon skadade sig i jobbet. Då
  väcktes tankarna på studier; nu går hon Vård- och omsorgsutbildningen vid CFL
  Bollnäs. Ulrika fyller 44 år, men hon är inte äldst i klassen. - Det är fantastiskt att studera på äldre dar.

 • Gillar att möta människor
  Profilbild
  Bergvikstjejen Clara hade hört mycket gott om Barn- och fritidsprogrammet, därför sökte hon till Torsbergsgymnasiet. - Jag kände några som gick programmet och de sa att det fanns bra lärare på programmet.
 • Älskar att laga mat
  Profilbild
  Linnea Lindblom studerar första årskursen på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Restaurangskolan, på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Hon älskar att laga mat. - Jag har alltid varit med mina föräldrar i köket.
 • Plugg och friidrott
  Profilbild
  De ville inte välja så därför blev det både plugg och idrott för Otto, Linnea och Yacob på Staffangymnasiet. De studerar naturvetenskapsprogrammet kombinerat med med NIU Friidrott.
 • Kräver självdisciplin
  Profilbild
  35-åriga Amel Crnalic pluggar till grundskolelärare på distans och tycker att det är skönt att komma till CFL Söderhamn för att träffa och bolla ideér med andra lärarstudenter.
 • Ellen hittade rätt
  Profilbild
  Nej, det blir inte alltid rätt från början. Ellen Gren från Sandarne hann prova två olika gymnasieprogram innan hon definitivt hittade rätt. Nu studerar hon Hotell- och turism­programmet vid Staffangymnasiet i Söderhamn.
 • Förälder som pluggar på distans
  Profilbild
  31-åriga Joy pluggar till lärare på heldistans från Högskolan Dalarna, men sitter helst på CFL Söderhamn tillsammans med andra högskolestuderande. - Här är det plugg som gäller!
 • Vill satsa på bordtennisen
  Profilbild
  16-årige Casper Strindberg från Östersund sysslade med flera idrotter när han var yngre; hockey, innebandy och bordtennis. Det blev lite mycket och han tvingades välja. Det blev bordtennis och det har han inte ångrat.
 • Allt på ett ställe
  Profilbild
  33-åriga Tony Ismail pluggade upp betyg på CFL Söderhamn och det ledde till att han började distansutbilda sig till lärare via Högskolan i Gävle. - Här på CFL finns alla möjligheter, konstaterar Tony.
 • Allt är roligt!
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Sara Fredriksson är 21 år. Hon studerar på gymnasiesärskolans individuella program på Utanhed i Söderhamn. - Jag tycker allt är roligt!
 • En kille att vara stolt över
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Jack älskar skolan och gillar verkligen att röra på sig. Idag läser han Individuella programmet på Höghammargymnasiet och kombinerar det med motionsidrott på Idrottsgymnasiet.
 • Vi är som en familj
  Profilbild
  George Sabbagh kom till Sverige från Syrien för ett år sen. Nu pluggar han IM i Bergsjö med siktet inställt på gymnasiet och ekonomiprogrammet.- Jag trivs jättebra här. Vi är som en familj.
 • Roligaste jag har gjort
  Profilbild
  Han har siktet inställt på att bli lärare i engelska och idrott. Anton Myrberg studerar IB-programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs där merparten av undervisningen sker på engelska. Att studera på IB är det roligaste Anton gjort!
 • Det är värt att ligga i!
  Profilbild
  Danne tröttnade på att städa och att arbeta som städledare. Vid 42 års ålder bestämde han sig för att återuppta studierna till undersköterska igen.
 • Intensivt och jättekul
  Profilbild
  Brianna från Australien hade inte en aning var Bollnäs låg i Sverige. Hon kände till Sverige, eftersom hon har en svensk pappa. Hon trivs väldigt bra i Bollnäs och betonar det goda bemötandet hon fått från elever och lärare på Torsbergsgymnasiet.
 • Jobb direkt efter skolan
  Profilbild
  För sex år sedan flyttade Pam Khrangkrathok till Sverige och Söderhamn. Till våren blir han klar med sin utbildning på industritekniska programmet på Staffangymnasiet.
 • Upplevelse att börja plugga
  Profilbild
  För 26-åriga Linda Larsson i Söderhamn kändes skolgången tuff och hon hoppade av skolan. Nu är hon tillbaka som vuxen och i den kommunala vuxenutbildningen - full av
  entusiasm.

 • Vill jobba med människor
  Profilbild
  Sjuksköterska, polis, socionom – det finns många yrken att välja mellan tycker Mina, Shahnaz och Louise, som alla går första året på Vård- och omsorgsprogrammet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.
 • Växer som människa
  Profilbild
  Utan så mycket musikalisk erfarenhet sökte hon estetiska programmet. Ett vågat, men klokt val då 18-åriga Lisa växt mycket som människa och lärt sig massor. Så mycket att hon vill skulle vilja bli musiklärare själv!
 • Vill bli rekondare
  Profilbild
  Han har siktet inställt på att vårda bilar och se till att de är fräscha och fina. 16-åriga Filip vill bli rekondare; ett yrke på frammarsch, enligt Filip.
 • En i estetfamiljen
  Profilbild
  17-åriga Erik känner sig som en familjemedlem på Staffangymnasiets estetiska program och sammanfattar det fint: Bra lärare, skön stämning och att hålla på med musik gör att du vinner tillbaka tappad energi!
 • Vill gärna hjälpa andra
  Profilbild
  28-åriga Emelie läser Vård- och omsorgsutbildningen på CFL Söderhamn. Hennes dyslexi låg som ett orosmoln över henne, men här får hon det stöd hon behöver för att övervinna det!
 • Matlagning kryddat med idrott
  Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet
  Blaise går andra året på Höghammargymnasiets program för Hotell, restaurang och bageri. Den 17-åriga stockholmskillen stortrivs här med vännerna, fotbollen och plugget!
 • Utbildning med bredd
  Profilbild
  17-åriga Vilma visste att hon ville ha en utbildning med bredd och därför blev det Samhällsvetenskapsprogrammet. Torsbergsgymnasiet visade sig även vara mycket bättre än hon trodde!
 • Drömmer om att bli polis
  Profilbild
  Hon vet vad hon vill - handbollsspelande Stina Englund som läser vid Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Hon ska bli polis och då passar samhällsvetenskapsprogrammet perfekt.
 • Erik har hittat rätt
  Profilbild
  Egentligen visste Erik Sköld redan som tonåring att det var elektriker han skulle bli. Men han tog en liten omväg...
 • Första målet: Svenska
  Profilbild
  Rawand lär sig svenska fast han inte börjat på SFI än. Idag deltar han i Slussen och i framtiden vill han bli personalvetare.
 • Teknisk friidrottare
  Profilbild
  Nikolai som går Teknikprogrammet och NIU Friidrott på Staffangymnasiet är målmedveten och har siktet inställt mot både högskola och topplaceringar på 110 meter häck.
 • Transporttjej som trivs
  Profilbild
  Fanny läser tredje året av Fordon- och transportprogrammet på Staffangymnasiet och trivs så fantastiskt bra att nästan hon vill fortsätta här. Men visst lockar ett arbete med timmerbilen också!
 • Interkulturellt utbyte från USA
  Profilbild
  Kaliforniatjejen Emma gick ES15 under ett lärorikt utbytesår i Bollnäs och hon kan verkligen rekommendera andra att ta chansen och göra det samma!
 • Många valmöjligheter
  Profilbild
  Nellie Rosén läser första året på Ekonomiprogrammet vid Staffangymnasiet. Mattesinne i skolan och ett bra boll- och spelsinne på fotbollsplanen är hennes melodi.
 • Hon vill hjälpa andra
  Profilbild
  Golnaz flydde till Sverige för två år sedan. Nu läser hon första året på Vård- och omsorgsprogrammet vid Torsbergs­gymnasiet och i sommar väntar en gedigen volontärtjänstegörning.
 • Bra grund för framtiden
  Profilbild
  Segerstagrabben Johnny Lindström som läser Bygg- och anläggnings­programmet vid Torsbergsgymnasiet har en skön klass med lika sköna och duktiga lärare. Vad mer behövs?
 • Hemmaplan är bäst
  Profilbild
  Robin Högman läser Bygg- och anläggningsprogrammet vid Staffangymnasiet och ser ljust på framtiden inom byggbranschen.
 • Do you speak English?
  Profilbild
  Färilatjejen Unni Nilsson som läser International Baccalaureate vid Torsbergsgymnasiet är verkligen redo att möta världen.
 • Idrottande omvårdare
  Linn, Omsorgsprogrammet Höghammarskolan
  När Linn Ulander inte lagar till en god lax eller slår strike i bowlinghallen studerar hon Hälsa, vård och omsorg vid Höghammarskolan i Bollnäs.
 • Lärorikt på gymnasiesärskolan
  Profilbild
  Philip Bäckman läser Administration, handel och varuhantering vid Höghammarskolan. Sandvikenkillen trivs bra i skolan och tycker att Bollnäs är en perfekt stad att studera i.
 • Högskolestudier på hemmaplan
  Profilbild
  Annelie Persson studerar till lärare vid Högskolan i Gävle, men gör det mestadels och helst av allt på hemmaplan från Högskoleenheten/Bollnäs Lärcentra.

Vill du berätta hur din vardag ser ut?

Kontakta

Fler inlägg

Nyhet/blogg

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund