Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Allt är roligt!

Sara Fredriksson är 21 år. Hon studerar på gymnasiesärskolans individuella program på Utanhed i Söderhamn. - Jag tycker allt är roligt!

Sara Fredriksson

Lär sig många roliga saker

Sara Fredriksson är 21 år. Hon bor i Ljusne och tar bussen varje morgon från hemmet till skolan Utanhed efter Norralagatan i Söderhamn. Varje eftermiddag åker hon skoltaxi hem. Hon trivs väldigt bra i skolan.

- Vi gör så många roliga saker i skolan. Jag tycker egentligen allt är bra.

Uteaktiviteter 

Förmiddagarna ägnas mycket åt olika uteaktiviteter på Utanhed. Perfekt med naturen runt knuten. Det gillar Sara. Allra bäst uppskattar Sara ridning.

Sara tycker också om att räkna och läsa och lära sig mer svenska och engelska. Det är kul att lära sig nya saker, tycker Sara.

- Vi får lära oss väldigt mycket här.

Bra kompisar och lärare

På Utanhed finns i dag fyra elever. Antalet varierar en del år från år. En lärare har huvudansvaret för undervisningen och dessutom arbetar tre assistenter på Utanhed. Sara trivs både med klasskompisar och personal. 

Hon hoppas få arbete på Smedjans dagligverksamhet då hon slutar gymnasiesärskolan på Utanhed.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet

Gymnasiesärskolan Utanhed

Sara Fredriksson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund