Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Alltid velat hjälpa

16-åriga Mina Lindberg studerar första året på Vård- och omsorgsprogrammet vid Staffangymnasiet i Söderhamn. För henne var gymnasievalet självklart.

Mina Lindberg

Studerade: Vård- och omsorgsprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Självklart val

Mina valde Staffangymnsasiet, och programmet var självklart för henne - vård och omsorg.

- Jag har alltid velat hjälpa människor och jag vill jobba med människor. Det är många i mammas släkt som jobbar inom vården.

Kanske har Mina blivit inspirerad av det, tror hon.

Nu har Mina snart avslutat den första terminen på programmet. En betydande del av gymnasie­studierna bedrivs i CFL Söderhamns lokaler. Det är jättebra, tycker hon. Hon trivs även med lärare och klasskamrater.

- Det är stor skillnad mellan att plugga på gymnasiet och nian. I nian har man mycket mer tid på sig mellan redovisningar och prov. Här är tempot högre.

Sjuksköterska eller psykolog

Mina har sedan hon började studera haft siktet inställt på att studera vidare. Tidigare har hon varit helt inställd på sjuksköterska eller akutsjuksköterska. Ett annat yrkesalternativ är psykolog. Hon får se.

- Jag tycker om att prata med människor och hjälpa till.

Bra med praktik

Mina trivs väldigt bra med sin klass och lärarna är så bra. Det är intressant och kul i skolan och hon känner sig motiverad och målinriktad att studera.

- Jag är väldigt nöjd.

Mina uppskattar också att programmet har flera praktikperioder. Hennes första praktikperiod är fyra veckor på Åsgården.

- Det är jättebra och jättekul, tycker Mina.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Mina Lindberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund