Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Anställd som lärling

Pontus studerar ardra året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Han är GLA-anställd hos ett industriföretag och det fungerar utmärkt med plugg och jobb!

Pontus Falk

Känna på arbetslivet

- Här lär jag mig ett riktigt yrke och får möjligheten att känna på arbetslivet.

Det säger Pontus Falk som studerar andra året på industritekniska och är anställd som GLA(gymnasial lärlingsanställning) hos företaget Parator.

Pontus tycker det är en otrolig chans han har fått som både kan plugga och jobba samtidigt – och få lön.

- Man får testa arbetslivet och det blir på riktigt. Det här är helt rätt för mig!

Två dagar i veckan finns han på Torsbergsgymnasiet för bland annat teoretiska ämnen. De övriga tre dagarna är han på Parator som tillverkar lastbilssläpvagnar. Där lär han sig svetsning och skärande. Pontus har samma arbetstider som de övriga anställda på Parator. Han jobbar 7-16 onsdag till och med fredag.

Intresserad av industri

- Jag är intresserad av industri och motorer och gillar det jag gör. Det känns bra på jobbet. De tar väl hand om oss som är lärlingar. Jag vet att jag kommer att få jobb i framtiden. Det behövs svetsare.

För Pontus del har GLA varit en lyckträff. Genom lärlingsutbildningen känner han sig motiverad att satsa på skolan och lärlingsarbetet.

- Jag ser bara en massa möjligheter för mig nu.

Pontus är övertygad om att GLA är en bra chans för många.

- Absolut. Man borde satsa ännu mer på lärlingsutbildning, säger Pontus som verkligen kan rekommendera lärlingsupplägget.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Pontus Falk

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund