Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Att vara elektriker är det bästa jobb man kan ha!

Ahmad går på El- och energiprogrammet på Staffangymnasiet. Det var kombinationen av att utbildningen både var praktisk och teknisk som tilltalade honom. – Jag valde det som passade mig och föll inte för något kompistryck.

Ahmad Sajad Kamjo

Studerade: El- och energiprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Ahmad kom till Sverige från Afghanistan när han var 14 år. Familjen var kvar i hemlandet och han har därför tvingats flytta en del mellan olika familjehem och boenden. Senaste flytten var från Dorotea till Söderhamn när han började gymnasiet.
– De stängde ner boendet och då fick jag välja var jag ville flytta och Söderhamn kändes som ett bra val. Familjen har stöttat honom under hela skoltiden och velat att han skulle få en bra utbildning.
– Jag vill göra min familj stolt. De har alltid peppat mig att plugga och göra mitt bästa. Ahmad fick möjlighet att läsa upp grundskolematematiken på IM för att ta sig in på Elprogrammet på Staffangymnasiet.
– Den här utbildningen är mer teoretisk än vad man kanske tror. Vi har mycket prov, så det gäller att plugga! Att eleverna får läsa och göra prov innan de får testa på att göra saker praktiskt tycker Ahmad är bra.

Höga krav
– Det är viktigt med säkerheten när man håller på med el. Du måste veta vad du håller på med. Efter gymnasiet vill Ahmad arbeta som elektriker och drömmer om att en dag äga ett eget hus.
– Som elektriker måste du ha höga krav på dig själv. Jobbet måste bli bra och kunden ska bli nöjd. Jag tycker även om att vara social och träffa folk och det är också en del av jobbet. Att vara elektriker är det bästa jobb man kan ha!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Ahmad Sajad Kamjo

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund