Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Bra grund för framtiden

Segerstagrabben Johnny Lindström som läser Bygg- och anläggnings­programmet vid Torsbergsgymnasiet har en skön klass med lika sköna och duktiga lärare. Vad mer behövs?

Johnny Lindström

Snickare blev en självklarhet

Johnny tänkte gå en räddningstjänstutbildning, men då den lades ner var Bygg- och anläggningsprogrammet vid Torsbergsgymnasiet ett självklart val. Många i Johnnys släkt är snickare och han trivs bra med sitt val av utbildning. Kroppsarbete och utejobb är Segersta­grabbens melodi, som även trivs bra på gröna fotbollsplaner.

Bygg- och anläggningsprogrammet - från grunden till verkligheten

Årskurs ett handlar mycket om bygga sin grund, medan årskurs två och tre innehåller mer avancerade konstruktioner och mer praktik - något som Johnny verkligen gillar. När han är ute på praktik lär han sig massvis med nya saker att bära med sig i framtiden.

Johnny som går i BA14, beskriver det som en riktigt skön klass med bra lärare som har skön inställning och är riktigt duktiga på att lära ut saker. Bra verktyg och förutsättningar att utvecklas. Han är riktigt nöjd med sitt val av program och skola och rekommenderar andra att söka sig hit.

Extra roliga uppdrag att göra på programmet är att göra olika beställda varor som t.ex. carportar, förråd eller varför inte avbytarbås till lokala fotbollsarenor.

Framtiden

Planerna efter gymnasiet är klara - att jobba som snickare. Men Johnny har även en plan b: han har lagt till högskoleförberedande ämnen om han någon gång skulle vilja ändra kurs, även om han ser positivt på arbetsmarknaden och möjligheterna till snickarjobb idag.

Kör hårt Johnny!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Johnny Lindström

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund