Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Bred utbildning lockade

Elsa Engvall och Lucas Hellbom studerar andra året på Staffangymnasiet och har valt inriktningen media. Inriktningen väljs i andra årskursen. - Jag är intresserad av foto med teknik, ljus och vinklar, berättar Lucas.

Elsa Engvall och Lucas Hellbom

Studerade: Samhällsvetenskapsprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Bred utbildning med många möjligheter 

Elsa kände att den breda utbildningen tilltalade henne och så har hennes storasyster studerat samhällsvetenskapsprogrammet och trivts väldigt bra. Det avgjorde.

- Vi går i en väldigt bra klass, tycker Lucas och Elsa.

Nya ämnen

Nu ser de fram emot nya ämnen som journalistik, reklam och information, medieproduktion, medier, samhälle och kommunikation.

De känner att de får jobba med de här ämnena på ett professionellt sätt och tycker att medieproduktion ska bli spännande. De får de prova bland annat fotografering och journalistik ”på riktigt”.

Funderingar om framtiden

Det känns bra att komma igång med skolan nu efter ett långt sommarlov.

- Det är skönt att veta var man ska gå varje dag, säger en peppad Lucas.

Både han och Elsa gillar skolan och rekommenderar den gärna till andra.

- Jag hade andra förväntningar, säger Lucas, som blev positivt överraskad.

Än så länge har de inte bestämt fortsättningen på sina framtida studier. Det får växa fram.

Det är därför samhällsvetenskapsprogrammet känns så bra, tycker de. Det är ett högskoleförberedande program med många olika möjligheter.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Lucas Hellbom

Elsa Engvall

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund