Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Bullar lockade till musiken…

Toste lockades till musiken som liten av sin tvillingbror. Idag läser han första året på Estetiska programmet på Staffangymnasiet och ser ljust på en musikalisk framtid.

Toste Solum

"Nu bjuder Sigge på bullar; häng med du också".

Idag kan Toste Solum berätta det som en rolig historia hur tvillingbrorsan Vide lockade med bullar om han hängde med till kulturskolan…  Då gick Toste i andra klass. Han hängde med och fick bullar av musikläraren Mats Sigge Siggstedt och började spela trumpet – och på den vägen är det.

Uppskattar programmet

Toste uppskattar estetiska programmet och möjligheten till repetitionstid och övningstid.

- Men man behöver det teoretiska också.

Nu går Toste första året på Staffangymnasiets musikestetiska program. Om allt går som planerat vill Toste söka in på Musikhögskolan; kanske studera på någon folkhögskola för att förbereda sig för högre studier.

Toste gillar jazz och är engagerad i Hudik Big Band, Kilafors storband, kulturskolans jazz och brass – och SHOIF, Södra Hälsinglands Orkesterförening.

Det var ett bra val att välja estetiska programmet, tycker Toste.

- Det är skönt att ta ett break från det teoretiska också.

Vill satsa på musiken

Att spela tillsammans med andra passar Toste perfekt.

- Jag vill jobba med musik antingen som frilans eller lärare. Jag kan hålla på med musik hur mycket som helst.

- Det är inte någon dans på rosor det vet jag, säger han. Jag försöker i studierna nu backa upp med teoretiska ämnen som matte bland annat.

Men att Toste vill satsa på musiken råder det inget tvivel om.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Toste Solum

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund