Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Byggprogrammet känns helt rätt!

På högstadiet var bild och träslöjd hennes favoritämnen. Julia var helt övertygad om att hon skulle välja ett praktiskt program på gymnasiet. - Det är roligt att bygga grejer, säger den glada 16-åringen på Torsbergsgymnasiets Bygg- och anläggningsprogram.

Julia Jonsson

Bra klass

Hittills har Julia hunnit med att mura, gjuta i former, målat bland annat.

I klassen finns 16 elever och tre av dem är tjejer.

- Jag tycker om min klass, säger Julia.

Lärarna är också bra och hjälpsamma.

Gillar praktiska ämnen och vill jobba med händerna

Julia visste tidigt att det var ett praktiskt program hon skulle studera. Hon tycker om att arbeta med händerna. Hennes pappa är elektriker.

- Han gör allt!

Byggprogrammet känns helt rätt. Julia gillar särskilt torsdagar och fredagar. Då är det undervisning i praktiska ämnen. Det känns lite extra att ta på sig snickarkläderna.

- Jag är lagd åt det praktiska, tillägger Julia.

Absolut rätt

Hittills har studierna på Torsbergsgymnasiet och byggprogrammet motsvarat alla förväntningar.

- Det här är absolut rätt för mig.

Första året läser alla elever tillsammans. Därefter finns möjligheter att välja olika inriktningar. Julia har inte riktigt bestämt sig för vad det blir; målare eller snickare lutar det åt.

Jobba direkt

Julia trivs bra med Bygg- och anläggningsprogrammet på Torsbergsgymnasiet, men framåt då? Efter gymnasiestudierna vill Julia jobb direkt, kanske starta eget någon gång i framtiden.

Drömmen är att arbeta i USA. Hon gillar det landet. Tre gånger har hon varit där. Där finns det mesta och väldigt mycket att se och göra, tycker Julia.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Julia Jonsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund