Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Det är värt att ligga i!

Danne tröttnade på att städa och att arbeta som städledare. Vid 42 års ålder bestämde han sig för att återuppta studierna till undersköterska igen.

Danne Ekberg

Studerar: Vård och omsorg 

Plats: CFL Nordanstig

Borta bra, men hemma bäst

Danne Ekberg och hans familj bodde i Trosa. Hela hans familj bor i Bergsjö med omnejd och Danne bestämde sig för återvända till Hälsingland.

- Borta bra, men hemma bäst.

Arbetet som undersköterska lockar. Han har tidigare pluggat, men hoppat av. Hans dyslexi har varit ett bekymmer.

- Men nu hymlar jag inte om det, utan ber om hjälp.

Gillar Verkstan

Mycket av undervisningen sker på distans, men Danne väljer oftast att tillbringa sin studietid i CFL-huset i Bergsjö och på Verkstan.

På Verkstan finns alltid tillgång till lärare och tekniska hjälpmedel. Där kan man alltid fråga om hjälp. Det är Danne glad över.

Två års studier

Danne har ganska nyligen börjat sina studier igen. Nu väntar två års studier vid CFL Nordanstig. Mycket har förändrats sedan Danne studerade.

- Det är tufft när man har småbarn och måste ta studielån. Man får ligga i.

Men han ska klara det.

Arbete med funktionshindrade

Danne vill inrikta sig mot att studera socialpedagogik. Målet är att arbeta med funktionshindrade barn.

-Jag vill vara deras armar och ben mot samhället.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Danne Ekberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund