Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Do you speak English?

Färilatjejen Unni Nilsson som läser International Baccalaureate vid Torsbergsgymnasiet är verkligen redo att möta världen.

Unni Nilsson

En rolig utmaning

När Unni skulle välja skola valde hon Torsbergsgymnasiet för de kunde erbjuda det internationellt erkända programmet International Baccalaureate. "En rolig utmaning att läsa på engelska" säger hon som verkligen gillar skolan och att lära sig mycket i allmänhet och biologi/kemi i synnerhet. Första året på IB, då eleverna lägger sin grund, är ganska intensivt men gillar du plugg som Unni gör, är det bara inspirerande! Efter det väljer eleverna sina ämnen och vilken nivå de ska fördjupa sig på. Unni valde inriktningen mot kemi och biologi. Läs mer om IB learning profile.

Klassen som Unni går i är blandad med flera olika nationaliteter och olika synvinklar på saker, vilket gör det extra intressant och utvecklande. "Alla drar verkligen åt samma håll och vill prestera bra!" Här möter du verkligen världen eftersom du läser samma saker och på samma sätt som andra IB-skolor runt om i världen. Även lärarna är specialutbildade och en duktig IB-koordinator finns på Torsbergsgymnasiet, något som hon och andra IB-elever verkligen uppskattar.

"En elev bytte till en annan större IB-skola som kunde erbjuda ett bredare utbud, men bytte sedan tillbaka för att Torsbergsgymnasiet och IB-programmet här var personligare och intimare", förklarar en stolt Unni Nilsson.

Hon rekommender andra att söka Torsbergsgymnasiet och International Baccalaureate eftersom det är en bred och hög utbildning där du själv väljer vilken inriktning du vill gå och att utbildningen kan ta dig långt ut i världen - "om du är fokuserad och målinriktad", tillägger Unni och berättar om sina planer...

Framtiden

Den glada IB-tjejen från Färila som just nu bor och spelar fotboll i Edsbyn och tar studenten (IB Diploma) i sommar, planerar att gå en sommarforskarskola med inliktning biokemi och sedan jobba som volontär i Kina. Därefter är siktet inställt på att plugga vidare till apotekare.

Frågor på det? :)

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Unni Nilsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund