Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

En i estetfamiljen

17-åriga Erik känner sig som en familjemedlem på Staffangymnasiets estetiska program och sammanfattar det fint: Bra lärare, skön stämning och att hålla på med musik gör att du vinner tillbaka tappad energi!

Erik Bernhardsson

Musiken har alltid gett energi

Vissa val i livet känns självklara - ett sånt självklart val var när när Erik Bernhardsson valde Estetiska programmet vid Staffangymnasiet. Musiken har alltid funnits i Eriks liv, och varför inte fortsätta på något som ger så mycket energi? Erik kände sig skoltrött i slutet på grundskolan, men har fått tillbaka energin i och med sitt musikaliska gymnasieval.

Estetiska programmet

Den 17-åriga söderhamnaren funderade både på estetiska programmet i Hudiksvall och i Gävle, men känner att han valde och hamnade på precis rätt ställe: Staffangymnasiet i Söderhamn!

- Så nöjd här tillsammans med estetfamiljen, konstaterar Erik och berättar om den sköna stämningen som råder mellan elever och lärare oavsett årskurs på programmet.

Eftersom Eriks klass ES15 bara består av två personer läser de estetiska ämnen tillsammans ES14 och andra ämnen med ekonomiprogrammet. Bara klasskortet som känns lite tunt med andra ord.

Erik framhåller sina lärare som de bästa han haft - både i ett pedagogiskt perspektiv och som medmänniskor. Han får den hjälp han behöver för att nå målen.

- Kraven som ställs omvandlas till positiv press och utvecklar dig som person, säger Erik med ett leende och framhåller att dagar som känns tunga och jobbiga alltid förvandlas till energifyllda och roliga när han får syssla med det han brinner för - musiken.

Mycket handlar självklart om musik och sång på estetiska programmet. Huvud- och bi-instrument mixas med ensemble, kör och det roligaste av allt - spelningar och konserter! Den stundande julkonserten är en av årets absoluta höjdpunkter. Utmaningen, de roliga förberedelserna och själva genomförandet hamnar högt på den glada estetelevens lista med häftiga upplevelser.

Framtiden

Efter utbildningen siktar Erik på plugga ett tekniskt basår och därefter mot civilingenjör på högskola/universitet. Om han vill jobba med musik är han inte riktigt säker på, men en sak hymlade han inte om i alla fall:

- Det vore fantastikt att jobba som musiklärare, och varför inte här! 

Att Erik hittat rätt i sin gymnasieutbildning råder det inga tvivel om, och han uppmanar alla med musikintresse att söka estetiska programmet på Staffangymnasiet.

- Bra lärare, skön stämning och att hålla på med musik gör att du vinner tillbaka tappad energi!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Erik Bernhardsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund