Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Från APL till jobb

Arbetsplatsförlagt lärande är viktigt. Diyar läste programmet för Administration, handel och varuhantering vid Höghammargymnasiet och hans APL tog honom till ett jobb där han trivs!

Diyar Cetin

Hittat rätt

Diyar Cetin läste programmet för administration, handel och varuhantering på Höghammar­gymnasiet i Bollnäs. Det var fyra bra år där han lärde sig mycket om kund­bemötande, service, tryckeri, näthandel och hur det är att jobba i en affär.

Brukar du besöka idrottsarenor kanske du har träffat honom, för Diyar är en riktig sportfantast, både som utövare och publik. När han inte trixar med en boll hittar vi honom i en ljus och fin butikslokal.

Idag jobbar Diyar på Ahlsell i Bollnäs, på samma ställe han hade sin APL (arbetsplatsförlagt

lärande) sista året.

- APL är ett bra sätt att lära sig hur arbetsplatser fungerar, säger Diyar som trivs väldigt bra på jobbet.

Service är viktigt

Det märks att Diyar har hittat rätt, han gillar att hålla koll på saker. Diyar jobbar mycket på lagret och inventerar varor i butiken. Han ser till att varorna är på plats och är snyggt frontade.

Kurserna i bemötande och service han fick lära sig i skolan har han tagit med sig i arbetslivet. Nu känner han sig trygg när kunderna i butiken frågar om något - då är han snabb att svara var till exempel lamporna finns.

- Det är viktigt att vara trevlig, säger Diyar med ett stort leende.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Höghammargymnasiet

Diyar Cetin

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund