Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Gillar service i butik

Lärlingsutbildningen inom handel vid CFL Bollnäs har fått en nystart och där studerar 26-åriga Emilie Kårling. - Jag kände att jag ville få mer arbetslivserfarenhet.

Emilie Kårling

Studerar: Lärlingsutbildning inom handel

Plats: CFL Bollnäs

Prova en annan bana

Efter några år som undersköterska kände hon att hon ville prova en annan bana. Vänner och bekanta har flera gånger påpekat att hon skulle vara som klippt och skuren att jobba i
butik och när Emilie genom Arbetsförmedlingen fick chansen att studera lärling handel tog hon den.

- Jag kände att jag ville få mer arbetslivserfarenhet.

Gillar service

Emilie gillar service och att vara undersköterska är också att ge service, menar hon.

Hon har ett stort intresse för kläder, inredning och skönhet och är glad att hon nu fått praktikplats på Åhléns där hon får möjligheten att praktisera på olika avdelningar med just de inriktningarna.

Fyra dagar i veckan praktiserar Emilie och den femte dagen ägnas åt studier på skolan.

Bra erfarenheter

Emilie lovordar den undervisning som bedrivs på lärling handel. Lärarna har förberett de väl inför praktiken.

- Det är så roligt. De är pedagogiska, glada och positiva och har själva erfarenhet av arbete inom handel. De lyfter alla i gruppen!

Nu som gäller

Lärling handel startade i mars och avslutas i juni. Då ska Emilie och hennes kompisar ha fått en inblick i att arbeta i butik.

Det är nuet som gäller för Emilie idag. Praktiken på Åhléns gläds hon åt. Vad som ska hända efter utbildningen har hon inte funderat så mycket på ännu. Det är klart att det skulle vara roligt att arbeta i butik i framtiden, tycker Emilie. Men det kommer sedan.

- Nu hoppas jag bara få skaffa mig erfarenhet och lära mig så mycket som möjligt.

Och hon tycker att allt är så kul!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Bollnäs

Emilie Kårling

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund