Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Gillar tekniska saker

 - Jag gillar tekniska saker, säger Sadeq Hussaini som är 17 år och har precis börjat läsa Teknikprogrammet vid Staffangymnasiet.

Sadeq Hussaini

Studerade: Teknikprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Mycket nytt 

Det är mycket som är nytt när man börjar gymnasiet. 17-åriga Sadeq Hussaini började på Staffangymnasiet nu i höst. Han gillar teknik, tekniska saker, tekniska lösningar och därför valde han naturligtvis teknikprogrammet. Här får Sadeq studera teknik, fysik och matematik.

- Jag gillar mest matte, idrott och teknik i skolan, berättar han.

Gillar fotboll

Sadeq kom från Afghanistan till Sverige 2014. Han bor i Mohed utanför Söderhamn. Tidigare har han spelat mycket fotboll. Det är lite mindre av det nu.

- Jag skadade knät och har inte kunnat fortsatt.

Funderar på framtiden

I årskurs ett handlar det mycket om att lära känna skolan, lärarna och de nya kompisarna. Sadeq Hussaini tycker att han börjar ”komma in sig” på Staffangymnasiet.

Han har ännu inte börjat fundera på yrkesvalet. Sadeq vet att han har flera möjligheter att studera vidare efter gymnasiet.

- Jag har inte bestämt ännu, säger Sadeq som har många vägar öppna i och med programmet han läser.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Sadeq Hussaini

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund