Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Här får man nya kompisar och lär sig nya saker!

Mattias Strand är 18 år och studerar på Höghammargymnasiets individuella program. Killen från Hedvigsfors, Bjuråker, tycker att miljön är viktig och håller "sopsvängen" högt!

Mattias Strand

Trivs bra med boendet i Bollnäs

Mattias studerar tredje årskursen på Höghammargymnasiets individuella program. Han kommer från Hedvigsfors i Bjuråker. Under veckorna bor Mattias på Bergsvedens elevhem, inte så långt från skolan. Det trivs han väldigt bra med.

- Man får nya kompisar och lära sig städa och laga mat, berättar Mattias.

Gillar skolan

Mattias gillar skolan och framför allt att arbeta med miljö. Varje tisdag är Mattias och hans kompisar med och svarar för sophantering. Det handlar bland annat om att sopsortera glas, papper, plast. Det är viktigt med miljö, tycker Mattias. Han gillar ”sopsvängen”.

- Det är viktigt att lära sig om miljö och att känna ansvar. Det är superviktigt!

Olika ämnen

Det händer mycket på IV för Mattias och hans kompisar. Man har bad i Arbrå simhall. Där är vattnet lite varmare, något Mattias gillar. Ofta är IV-gänget ute i naturen, där man bland annat har fotograferat en del. Mattias visar stolt upp vackra bilder på träd.

Mattias har också musik och ibland målar han.

Fredagar är en höjdardag då man har idrott. Mattias spelar innebandy. Han brukar ofta göra mål - många mål, påpekar han med ett leende.

Tränar att läsa

I skolan tränar man också en del på att läsa och skriva. Det är bra att träna, tycker Mattias.

- Det blir bättre och bättre.

Höghammargymnasiet är bra, tycker Mattias. Man får bra stöd av lärare och assistenter.

- De är skitbra!

Mattias är glad över att han valde Höghammargymnasiet och hoppas att fler hittar dit.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet

Höghammargymnasiet

Mattias Strand

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund