Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Hemmaplan är bäst

Robin Högman läser Bygg- och anläggningsprogrammet vid Staffangymnasiet och ser ljust på framtiden inom byggbranschen.

Robin Högman

I pappas fotspår

Robin går andra året som byggare ute på Flygstaden i Söderhamn. Det fanns tankar på att satsa helhjärtat på idrotten genom att gå ett bandygymnasium, men när bitarna föll på plats blev Staffangymnasiets Bygg- och anläggningsprogram hans hemmaplan - "Här trivs jag bäst!" säger Robin och sträcker på sig. Ett val som föll sig ganska naturligt då Robins far är byggare och Robin har alltid hängt med och inspirerats av det.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Programmet i sig är roligt och passar honom utmärkt. En bra grupp och bra förutsättningar på Flygstaden. Lärarna är med och stöttar när det behövs och eleverna lär sig att bli självständiga och problemlösare. Många intressanta och givande projekt utvecklar eleverna inom olika byggtekniker, "och att tävla!" tillägger Robin med ett leende. Han deltog och kom på en god andraplats i regionkvalet till Yrkes-SM.

Under måndagar och tisdagar läser Robin teoretiska ämnen vid Staffangymnasiet och resten av veckan är han "hemma" på Flygstaden.

Framtiden

Robin är mån om att göra bra ifrån sig då det är svårt att lyckas inom byggbranschen om du gör ett dåligt jobb när du t.ex. är ute på praktik. Ordet sprider sig snabbt mellan de lokala företagen och det gäller att visa vad du går för - redan nu - då grunden läggs.

Förövrigt ser Robin en ljus framtid med fler byggjobb lokalt, och möjligheten till att hitta ett jobb direkt efter avslutad utbildning. Planen är sedan att jobba sig vidare uppåt och högre inom byggbranschen, där det finns stora möjligheter. För att kunna utveckla sig ytterligare i framtiden, läser Robin högskoleförberedande ämnen - "Allt kan ju hända" avslutar Robin.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Robin Högman

 

Läs mer:

Vi tävlar i bygg

Byggkvalet till yrkes-sm

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund