Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Högskolestudier på hemmaplan

Annelie Persson studerar till lärare vid Högskolan i Gävle, men gör det mestadels och helst av allt på hemmaplan från Högskoleenheten/Bollnäs Lärcentra.

Annelie Persson - högskolestuderande

Så här beskriver Annelie sin studievardag och varför hon väljer att plugga på hemmaplan:

Slippa pendla, större studiero och teknisk hjälp

Jag har läst både campuskurser och kurser på distans i min utbildning. Vid examensarbetet och andra kurser inom engelska har jag valt att sitta här på Högskoleenheten för att studera istället för att sitta hemma eller åka ner till Gävle. Anledningarna är enkla, jag får större studiero, slipper pendla, det finns hjälp att få när teknik strular och det är positivt social sett, jag får träffa andra studenter och den mycket trevliga och hjälpsamma personalen här!

Studievardagen vid ett lärcentra

Det brukar bli en kopp kaffe på morgonen när jag kollar mejlen och högskolans blackboard. Sen försöker jag komma igång med studierna. Mina studier involverar mycket skrivande och sökande efter information och här kan jag verkligen koncentrera mig och plugga efter dagsform. Att skriva är ju en process i sig och det är inte alltid det enklaste att vara produktiv. Eftersom jag åker hit så är jag inställd på att studera och har inget annat som stör; tvätt, disk, städing m.m. Saker som, tro det eller ej, kan bli väldigt viktiga att göra istället för att studera om det är så att skrivandet eller inläsningen går tungt ibland.

Nu försöker jag lägga all studietid här på Högskoleenheten Bollnäs Lärcentra - när jag kommer hem kan jag fokusera på barnen, hemmet och låta bli att stressa upp mig över vad som skall göras i studierna. När jag går ut från högskoleenheten på eftermiddagen stänger jag dörren och är ledig helt enklet.

Rörelse och fördelning av tiden

Hitta ett sätt att plugga som passar dig. Och att försöka att fördela tiden, att bestämma när och hur länge man ska sitta och plugga för att undvika att sitta sent på kvällar och helger. Nästan viktigast av allt är att röra på sig, det blir mycket sittande och att hålla igång med träning och motion ökar koncentrationsförmågan samt kan vara en skön ventil för att få mer energi och ork till att plugga.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Högskolestuderande

Annelie Persson

Dina ord

Dina ord

Har du något du vill lyfta fram om din utbildning eller ditt jobb i förbundet? Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund