Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Jag gillar utmaningar!

Hassan läser Naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Han känner att han får utmana sig själv och programmet passar honom perfekt inför framtiden.

Hassan Hassan

Studerade: Naturvetenskapsprogrammet 

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Många vägar öppnas

Genom att studera naturvetenskapsprogrammet öppnas många vägar. Det tycker Hassan Hassan som studerar sista året på Staffangymnasiet.

- Mina framtidsplaner har ändrats under åren. Efter gymnasiet vill jag studera till polis eller kanske byggnadsingenjör. Vi får se.

Hassan trivs i klassen. Alla är öppna mot varandra och lärarna stöttar eleverna.

- Man märker att gymnasiet är en annan nivå av studier jämfört med grundskolan.

- Man får hugga i från början. Det insåg jag efter ett tag.

Han har en strategi för sina studier; vara seriös under terminerna och göra vad man vill under loven och särskilt sommarlovet. Då klarar man studierna bra.

Samhällsintresserad

De första två åren läser naturvetenskapseleverna alla ämnen tillsammans. I trean kan man välja olika kurser och Hassan har valt samhällsorienterande kurser. Det är bra, särskilt om han satsar på polisyrket i framtiden, menar Hassan.

För Hassans del har naturvetenskapsprogrammet varit perfekt.

- Jag gillar utmaningar. Det är kul att utmana sin smarthet.

Det går att lära sig, menar Hassan, bara man är ambitiös och jobbar på.

- Det är stressigt ibland, förklarar Hassan.

Det gäller att få struktur på studierna då fungerar det.

Man får anpassa sin fritid efter skolan, menar han. Men han ser alltid till att hinna med att gymma och att hålla sig i form.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Hassan Hassan

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund