Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Många valmöjligheter

Nellie Rosén läser första året på Ekonomiprogrammet vid Staffangymnasiet. Mattesinne i skolan och ett bra boll- och spelsinne på fotbollsplanen är hennes melodi.

Nellie Rosén

Ett mål som blivit bredare

Nellie har varit inställd på att bli mäklare sedan hon gick i 7:an – och då var ekonomiprogrammet ett självklart val. Även om mäklartankarna fortfarande finns kvar, har ytterligare dörrar öppnats. Dörrar som kan leda till många olika vägar att vidareutbilda sig, och ännu fler yrken. Ekonomiprogrammet är en bred utbildning med många alternativ och möjligheter inför framtiden.

Ekonomiprogrammet

Programmet passar Nellie bra då hon gillar matte och att hålla koll på siffror. Något annat Nellie har bra koll på är fotbollar samt med- och motspelare – då hon huserar på mittfältet i Ljusne AIK. Efter några blickar mot andra gymnasier med NIU-alternativ är hon glad att valet blev Staffangymnasiet, där hon har fotboll som individuellt val.

”Mycket av det vi lär oss har vi även med oss i vardagen”, tillägger Nellie om nyttan med att läsa ekonomi.

Något Nellie tycker är extra roligt med sin utbildning är grupparbeten om entreprenörskap inom företagsekonomi. Sinnesmarknadsföring är en annat intressant och praktisk moment, där Nellie och hennes klass gått runt i butiker och kollat deras tänk och strategi. Att jobba med UF (Ungt företagande) i 3:an är något hon ser fram mot.

Hon trivs jättebra med sin klass (EK15) och sin skola, där lärarna är engagerade och verkligen hänger med i svängarna. ”Jag älskar min klass!” utbrister Nellie spontant.

Framtiden

Efter utbildningen har Nellie två vägar framåt, med ett gemensamt mål: läsa ekonomi vid högskola/universitet. Om det blir direkt efter studenten eller om hon ska ut på någon längre resa däremellan får framtiden utvisa.

Nellie tycker att Ekonomiprogrammet är en bred utbildning och ger henne bra erfarenheter och god hjälp på vägen mot framtiden. Hon rekommenderar andra att söka sig till Ekonomi­programmet och Staffangymnasiet, en mysig och trivsam skola i lagom storlek med bra bussförbindelser. ”Och jättebra lärare!” avslutar Nellie med ett leende.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Nellie Rosén

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund