Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Perfekt med gymnasial lärlingsanställning

Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!

Alexander Junevik

Svets som gäller

Alexander Junevik satsar målmedvetet på att bli en bra svetsare. Han studerar tredje året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet och gillar att hålla på med svetsning både hemma, i skolan och på sin praktikplats WTJ i Arbrå.

- Här blir man bra på att hantera verktyg och lär sig mycket om maskiner och svetsning.

Det gillar Alexander som har ett genuint motorintresse. Självklart har han både bil och körkort och givetvis snöskoter.

Just nu kör Alexander en BMW E36 från 1994. Han gillar äldre bilar som han själv kan ta ansvar för och fixa till och skruva på.

- De bilarna är både charmigare och bättre, tycker Alexander.

Möjlighet till jobb

Framtiden för Alexander och hans kompisar ser ljus ut.

- Vill man jobba så finns det jobb.

Själv vill han först jobba på verkstad och han har precis erbjudits arbete på WTJ. Han gillar att ha lärlingsanställning och bli betraktad som en anställd redan från början. Det är bra att ha fått en grund i skolan och undervisning av kompetenta lärare på Industritekniska programmet

Längtar till examen

De första två åren på Industritekniska gick i en rasande fart, tycker Alexander. Nu när han vet att det snart är dags att gå ut gymnasiet går det lite långsammare.

Alexander är glad att han valde en utbildning som han kan ha nytta av så väl jobbmässigt som på fritiden.

- För mig som har varit skoltrött sedan lågstadiet passar det här perfekt, säger Alexander med ett leende och fäller ner svetshjälmen.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Alexander Junevik

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund