Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Plugg och friidrott

De ville inte välja så därför blev det både plugg och idrott för Otto, Linnea och Yacob på Staffangymnasiet. De studerar naturvetenskapsprogrammet kombinerat med med NIU Friidrott.

Otto Sundell, Linnea Ånger och Yacob Yoseph

Studerade: Naturvetenskapsprogrammet + NIU Friidrott

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Bred utbildning lockade

Otto Sundell, Linnea Ånger och Yacob Yoseph studerar naturvetenskapsprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. De bor alla i Söderhamn och ville ha en bred utbildning.

- Vi är intresserad av ämnena.

De är också friidrottare och vill gärna satsa vidare på sina idrotter där de ligger i framkant i sina åldersgrupper. Därför valde de NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) Friidrott.

Yacob Yoseph tävlar i medeldistans och tresteg, Otto Sundell i spjut, 200 m
samt 400 m och Linnea Ånger i häck, tresteg och längd.

Tränar på skoltid

Oftast tränar Otto, Linnea och Yacob på morgonen. Visst det kan vara motigt, men de tycker att träningen också ger energi för plugget.

- Man får rutin för det hela. Vi har så bra alternativ här och bra tränare.

Bra alternativ

Otto är på det klara med vad han vill plugga till i framtiden. Han vill bli veterinär. Då är naturvetenskapsprogrammet perfekt. Linnea vet ännu inte vad hon vill syssla med. Hon tycker liksom Yacob att utbildningen är ett bra alternativ om man inte riktigt vet vad man ska jobba med i framtiden.

- Vi trivs och tycker att natur är en bra utbildning med intressanta kurser och vi har allt i materialväg.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Yacob Yoseph
Otto Sundell
Linnea Ånger

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund