Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Roligaste jag har gjort

Han har siktet inställt på att bli lärare i engelska och idrott. Anton Myrberg studerar IB-programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs där merparten av undervisningen sker på engelska. Att studera på IB är det roligaste Anton gjort!

Anton Myrberg

För vår skull

Anton Myrberg visste inte från början vilket program han skulle välja, men favoritämnet på högstadiet var engelska. I dag är Anton väldigt glad över att han valde IB på Torsbergs­gymnasiet.

- Det är absolut det roligaste jag har gjort.

- Det är svårt, men jag tar det hela som en utmaning. Det är krävande och man får lägga ner mycket tid på skolan. Vi har bra lärare och vi känner att de är i skolan för vår skull. Vi är också en bra klass.

I Antons klass studerar tre killar och 17 tjejer. Det var från början fler killar, men de har med tiden blivit färre. Synd, tycker Anton.

Intressanta ämnen

Det finns flera intressanta ämnen på IB, tycker Anton. Ett är ITGS som handlar om hur IT fungerar i ett globalt samhälle och påverkar vår värld. Även TOK som handlar om kunskapsteori är intressant, tycker Anton.

- Det är filosofiskt och man får diskutera och ifrågasätta.

Plugga vidare

Till sommaren är Anton klar med sin utbildning. Han har redan siktet inställt på högre studier. Anton vill bli lärare och plugga på universitet i Stockholm. Engelska och idrott är de två ämnen som Anton vill satsa på.

- Jag kan verkligen rekommendera IB, summerar Anton.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Anton Myrberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund