Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Så himla kul att jobba som kock!

- Här får jag ser hur det är ”på riktigt” i arbetslivet, säger Anton som läser andra året av Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Torsbergsgymnasiet. Lärlingsupplägget är något som passar honom utmärkt.

Anton Reitan

Utveckling

- Jag har aldrig ångrat att jag valde det här programmet. Det var mitt förstahandsval och det blev helt rätt.

Det säger Anton Reitan, som studerar andra året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet, lärlingsutbildning på Torsbergsgymnasiet. Han har tre dagars praktik på en arbetsplats och två dagar studerar han teoretiska ämnen i skolan.

Praktiken gör Anton på Lilla k’s trädgårdskök i Bollnäs och han trivs som fisken i vattnet.

- Det är så himla kul det kan bli och känns verkligen på riktigt.

Nu har Anton varit här i köket ett tag och han vet vad som förväntas av honom när det gäller de rutinmässiga sysslorna som att fylla på med varor etc.

Hur det är "på riktigt"

När Anton ska beskriva en dag på Lilla k’s trädgårdskök betonar han arbetskamraternas vilja att lära ut allt de kan.

- Man måste vara noggrann och jag tänker alltid att detta är något som en gäst ska äta. Här får jag ser hur det är ”på riktigt” i arbetslivet.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är definitivt ett program att satsa på. Kock är ett framtidsyrke och det finns goda framtidsutsikter. Ett plus är också möjligheten till extrajobb, tycker Anton.

- Jag hoppas förstås att få vara kvar här. Det är så himla bra här och jag vill utvecklas och bli duktigare.

Niklas och Anton på Lilla K

Fler kockar från Torsbergsgymnasiet

När det handlar om det yrkesmässiga i matlagningen är det köksmästare Niklas Bengtsson som är handledare.

- Lärlingsupplägget är fantastiskt. Här kan vi fånga upp de verkligt intresserade och talangfulla, säger Niklas Bengtsson. Här på Lilla k’s trädgårdskök är vi sex anställda som alla har studerat restaurangprogrammet på Torsbergsgymnasiet. Det är ett gott betyg!

Lärlingsutbildningen är som handen i handsken och passar elever som Anton som kanske känner sig ostimulerad i skolan, men älskar att jobba och göra rätt för sig, betonar Niklas.

- Så himla kul att jobba som kock, avslutar Anton och fortsätter med nästa tallrik.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Anton Reitan

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund