Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Som att jobba på riktigt

Joakim studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Ett par dagar i veckan är han i skolan, resten av tiden är den glada GLA-eleven på industriföretaget Parator.

Joakim Sundén

Svetsning ligger i släkten

Man kan nästan säga att det liksom låg i luften att 18-åriga Joakim Sundén skulle satsa på Industritekniska programmet på Torsberg.

- Brorsan, farsan och morfar håller på med svetsning.

- Jag tycker om att jobba praktiskt, säger Joakim.

Han har byggt och svetsat egna saker som kaminer, grillar etc sedan barnsben.

- Jag gillar att göra mycket själv.

Arbeta borta

Någon gång i framtiden vill Joakim jobba mera borta; ha längre arbetsdagar och mer sammanhängande ledigt. Men först vill han bli klar med utbildningen och ha ett jobb på hemmaplan under några år.

Joakim kan verkligen rekommendera Industritekniska programmet.

- Det här är en bransch där det finns jobb och här på industritekniska får man grunden.

Jobb på riktigt

Tre dagar i veckan är Joakim lärling hos Parator. Han trivs väldigt bra och hoppas på jobb där när han är klar i juni. Joakim är glad över att han hade en grund att stå på från industritekniska innan han började sin lärlingsperiod.

- Det känns verkligen på riktigt att vara hos Parator, betonar han.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Joakim Sundén

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund