Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Teknisk friidrottare

Nikolai som går Teknikprogrammet och NIU Friidrott på Staffangymnasiet är målmedveten och har siktet inställt mot både högskola och topplaceringar på 110 meter häck.

Nikolai Kronmann

Studerade: Teknikprogrammet + NIU Friidrott

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Målmedveten

17-åriga Nikolai Kronmann går TE15 på Staffangymnasiet. Design och teknik är två områden han brunnit för länge och målet är självklart - teknisk högskola efter studenten och därefter jobb inom just design och teknik. En ung söderhamnare som gillar teknik och design kan inte låta bli att nämna lokala (och globala) Magoo 3d studios när framtida yrken kommer på tal.

Teknikprogrammet

Nikolai har och alltid haft ett huvud för både matematik och kreativitet, vilket gjorde hans val tämligen lätt: Teknikprogrammet vid Staffangymnasiet. En stabil och bra skola med ett program där han får använda sina bästa sidor till det han tycker är intressant - CAD, design, teori och matematik. "Det gäller att vara beredd på mycket plugg" konstaterar Nikolai, som trivs med sin skolvardag. Just Teknikprogrammet har den speciella teknistgemenskapen med både humor och trivsel tillsammans - inte bara klassen utan hela programmet i sig - är något Nikolai nämner med glädje.

Sammanfattningsvis beskriver han Teknikprogrammet som en bred linje med många möjligheter och dörrar mot framtiden. Lärarna är duktiga och engagerade samtidigt som förutsättningarna med teknikprylar och datorer håller bra klass.

NIU Friidrott

Nikko 110 meter häck

Det är inte bara Teknik­programmet som håller klass, det gör även idrotts­utbildningen Nikolai går på - Staffangymnasiets och Hälsinglands Utbildnigsförbunds NIU Friidrott. 110 meter häck är grenen Nikolai har specialiserat sig på och får otrolig draghjälp av både ledare och de talangfulla elever som går utbildningen. Träningen som är uppdelad på teori, fys och friidrott på friidrottsarenan i Söderhamn under sommarhalvåret och i Höghammarhallen i Bollnäs under vinterhalvåret. Den vardagliga NIU-träningen varvas även med läger vilket både är roligt och givande.

Framtiden

Efter studenten får vi säkerligen se den målmedvetne Nikolai på någon teknisk högskola och därefter på ett jobb inom designbranschen. Under tiden och flera år framåt får vi hoppas att vi även ser Nikolai Kronmann på friidrottarenornas prispallar efter många väl genomförda häcklopp.

Kör hårt!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Nikolai Kronmann

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund