Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Transporttjej som trivs

Fanny läser tredje året av Fordon- och transportprogrammet på Staffangymnasiet och trivs så fantastiskt bra att nästan hon vill fortsätta här. Men visst lockar ett arbete med timmerbilen också!

Fanny Berggren

Studerade: Fordon- och transportprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Hon vet vad hon vill

18-åriga Arbråtjejen Fanny Berggren har alltid haft ett bilintresse och vad passar då bättre än Fordon- och transportprogrammet? Intresset för bilar och hjullastare har mer och mer övergått till lastbilar - och nu kör hon de stora mäktiga ekipagen på Flygstadens inhägnade område med bravur!

Fordon- och transportprogrammet

Fanny är väldigt nöjd med valet av program och skulle inte kunna tänka sig något annat, hon trivs så bra att hon redan nu känner att det kommer att bli jobbigt att ta studenten och lämna skolan. "Jag älskar Flygstaden" säger Fanny, och det verkligen lyser passion för stället i hennes ögon. Hon lyfter fram den sköna stämningen i klassen där hon är en av bara två tjejer - men påpekar att det går superbra eftersom alla har samma intressen - och humor! "Fler tjejer borde söka den här utbildningen!" uppmanar Fanny med stor entusiasm.

Två andra faktorer hon lyfter fram med utbildningen är de otroligt fina lokalerna och de hjälpsamma lärarna på programmet. "Lärarna lyssnar alltid och hjälper oss att bli bättre, de bryr sig verkligen om oss och ger oss de bästa förutsättningarna" summerar Fanny som har lektioner måndag-onsdag och APL torsdag-fredag. Fanny tillägger att programmet innehåller mycket plugg och 100% fokusering för att veta vad du håller på när du ska handskas och manövrera tunga maskiner.

Framtiden

Fanny Berggren och lastbil

Hon gör sin APL hos ett åkeri där hon mer än gärna ser en fortsättning med arbete efter studenten. Hennes mål är att köra timmerbil och hon berättar med lugn och ödmjuk ton att det gäller att tänka och planera väldigt mycket när du kör nerför skogsvägar som kan påminna om nyspolade isbanor med en timmerbil som väger 62 ton.

Fanny ser ljust på framtiden eftersom nyutbildade yrkesförare tar YKB (yrkeskompetens­bevis) på utbildningen och lär sig den senaste tekniken samt alla nya regler inom transportbranschen.

Lycka till Fanny!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Fanny Berggren

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund