Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Tre ekonomer med olika planer

Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta med sig resten av livet, konstaterar Ida.

Ida Oksanen, Zana Alsari och Teo Junehall

Ett program - flera möjligheter

De går samma program, av helt olika anledningar och har helt olika framtidsplaner. Teo, Zana och Ida läser Ekonomiprogrammet på Torsbergsgymnasiet för att få en bra grund att stå på inför framtiden - och de olika vägarna de funderar på.

Kan bli vad jag vill

- Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta med sig resten av livet, säger Ida Oksanen som inte bestämt sig vad hon ska utbilda sig till än. Men att plugga vidare är en självklarhet för henne.

Hon sitter och tittar ut över det fina biblioteket och berättar om trivseln på skolan och berömmer lärarnas otroliga engagemang. Hennes mål är att ta vara på det och lära sig så mycket som möjligt och få så bra betyg som möjligt för att komma in på högskoleutbildningen hon till slut bestämmer sig för. Någon större stad lockar, och även att ta steget utomlands.

- Vad det än blir, blir det nog bra!

Gillar ekonomi

Hennes klasskamrat Teo Junehall gillar ekonomi och har det i blodet. Han funderar på att gå samma väg som sin far, genom att utbilda sig till redovisningskonsult eller börja jobba direkt efter studenten. Här har idrotten en stor påverkan.

- Jag kombinerar gärna studier eller jobb med bandyn, säger Teo som flyttade från huvudstaden till Bollnäs för att göra en idrottssatsning med NIU Bandy.

Han känner sig trygg här med både val av skola, idrotten och flytten. Där även en kompis följde med på resan. Framtiden får utvisa vad som händer, men Teo är glad att han läser ekonomi nu eftersom han kommer att ha nytta av det i framtiden.

Kanske pluggar till polis

Zana Alsari är 100 procent säker på att plugga vidare och har funderat ett tag på vad han vill bli, just nu lutar det åt att bli polis. Yrket lockar honom och passande nog läser han både juridik och psykologi på Ekonomiprogrammet.

- Jag vill plugga till polis och återvänder gärna till Bollnäs när jag är klar. Här trivs jag!

Zanas tanke var att gå Samhälle på en annan skola, men till slut gjorde magkänslan att han valde Torsbergsgymnasiet. Här gick han samhälle till en början, men bytte till Ekonomiprogrammet och känner att det passar honom bäst!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Ida Oksanen

Zana Alsari

Teo Junehall

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund