Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Trivdes direkt på handelsprogrammet

- Jag trivdes direkt på handelsprogrammet. Det säger Lucas Söderblom som studerar tredje årskursen på Staffangymnasiet i Söderhamn. Bra klasskompisar och bra lärare!

Lucas Söderblom

Studerade: Handels- och administrationsprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Valet inte självklart, men passade perfekt

Som liten drömde Lucas om att bli brandman och ville satsa på det. Därefter funderade han på att studera vård och omsorg, men inriktningen som han önskade fanns inte i Söderhamn och Lucas ville inte pendla eller flytta. Så det blev handelsprogrammet och det har han inte ångrat.

- Jag gillar att träffa och jobba med folk och tycker om att det är mycket praktiskt i undervisningen.

Gillar att sälja

Redan som barn var Lucas intresserad av att sälja. Han tog cykeln och stack iväg och sålde jultidningar – och det gick väldigt bra.

Lucas gillar Handelsprogrammet, sina kompisar och lärarna.

- Jag trivdes från allra första början. Lärarna är väldigt hjälpsamma.

Handelsprogrammet har sammanlagt 15 veckors arbetsplatsförlagd praktisk och Lucas har praktiserat i både större och mindre butik.

- Det är lite skillnad, tycker han. I en liten butik har man mer koll.

Vill göra lumpen

Lucas tycker att Staffangymnasiet gett honom en bra grund. Han har bestämt sig för att göra lumpen efter gymnasiet och det är aktuellt med mönstring.

- Jag hoppas lära mig nyttiga saker. Det finns också en gemenskap där.

Än har Lucas inte släppt yrket brandman eller kanske sjukvårdare. Men handelsprogrammet har varit bra för Lucas.

Just nu har Lucas och hans kompisar fokus på sista året på gymnasiet och det UF-företag som han driver med klasskompisen Axel. Håll koll på Eat italian UF!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Lucas Söderblom

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund