Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Upplevelse att börja plugga

För 26-åriga Linda Larsson i Söderhamn kändes skolgången tuff och hon hoppade av skolan. Nu är hon tillbaka som vuxen och i den kommunala vuxenutbildningen - full av
entusiasm.

Linda Larsson

Studerar: Vård och omsorg 

Plats: CFL Söderhamn

Ett val hon inte ångrar

Linda Larsson har arbetat inom olika yrken innan hon satte sig på skolbänken igen.

Det senaste arbetet var som resurs i en klass i en särskola; ett arbete som Linda trivdes väldigt bra med. Men för att få en tillsvidareanställning krävs undersköterskeutbildning.

Så nu har Linda satt sig på skolbänken på CFL Söderhamn, där hon studerar Vård och omsorg. Hon ångrar sig inte en sekund!

En upplevelse

– Det var en upplevelse att börja här, säger Linda.

Hon tycker det är fantastiskt kul, hon har träffat nya vänner och studierna känns mycket bättre än förväntat.

Linda är småbarnsmamma till Loke, 4 år. Lokes pappa arbetar borta under veckorna, men Linda har stort stöd av föräldrar, Lokes farmor och farfar bland andra när det gäller omvårdnaden av Loke. De gör det möjligt för Linda att studera.

Stöd av varandra

Klassen som Linda studerar tillsammans med är vuxna elever. Här stödjer man varandra på olika sätt. Linda som har dyslexi känner stort stöd av lärare och kompisar.

Nu vill Linda förkovra sig i inriktningen specialpedagogik som kan ge henne möjligheten att få en anställning inom särskolan.

Kan mer

Att börja studera igen fanns inte i sinnevärlden för Linda för några år sen. Hennes erfarenhet av skolan i ungdomsåren var inte särskilt ljusa, Men nu känner hon att hon är på precis rätt plats.

– Jag kan mer än jag trodde och det är en härlig gemenskap här och lärarna är jättebra.

Allt har blivit så mycket bättre än Linda Larsson tänkt sig!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev CFL Söderhamn

Linda Larsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund