Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Utbildning med bredd

17-åriga Vilma visste att hon ville ha en utbildning med bredd och därför blev det Samhällsvetenskapsprogrammet. Torsbergsgymnasiet visade sig även vara mycket bättre än hon trodde!

Vilma Regnander

Bollnäs och Torsbergsgymnasiet passar bättre

Vilma Regnander, 17 år, började sina studier i Gävle, eftersom hon valt samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap som tidigare inte fanns vid Hälsinglands Utbildningsförbunds gymnasieskolor. Men Gävle passade inte så Vilma valde om och studerar nu på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs där hon går andra året.

– Utbildningen handlar mycket om människor och andra kulturer, politik och hur
samhället fungerar.

Bättre än väntat

Vilma gillar atmosfären hennes klass, SA15. Man studerar flera ämnen tillsammans med ekonomi­programmet. Torbsergsgymnasiet är en bra skola, tycker Vilma. Det är bra att det har blivit en uppfräschning när det gäller möbler i klassrummen.

– Vi har fått nya stolar och bord, berättar Vilma glatt.

Hon gillar också sina lärare.

– Jag trivs här. Här är mycket bättre än jag trodde.

Plugga vidare

Vilma har siktet inställt på att studera vidare. Hon tycker att samhällsvetenskapsprogrammet ger en bra bredd; särskilt om man inte är riktigt säker på vad man vill studera i framtiden. Själv funderar Vilma på kurator, socionom, men riktigt säker är hon inte.

Närmast gläds Vilma åt en förestående studieresa. Hon har fått förmånen att resa till Tanzania.

Det ska bli hur spännande som helst, tycker Vilma Regnander.

Och hon gillar samhällsvetenskapsprogrammet.

– Jag kan rekommendera det. Man får en bred grund att stå på.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Vilma Regnander

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund