Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Valde om och valde rätt!

- Det är ett härligt gäng här, säger Viktoria från Ockelbo, som läser andra året på Fordons- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.

Viktoria Berglöf

Studerade: Fordon- och transportprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Bytte skola och inriktning

Det var rätt att välja om till Fordons- och transportprogrammet i Söderhamn. Det anser Viktoria Berglöf från Ockelbo som redan hade studerat två år på fordon i Sandviken där hon tänkt sig en framtid som bilmekaniker. Men så fick hon höra talas om Fordons- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Hon bytte och går nu i tvåan och trivs otroligt bra.

- Det är ett härligt gäng här och lärarna hjälper en alltid.

Bygger på utbildningen

Viktoria jobbar nu hårt för att få sitt efterlängtade körkort. Sen byggs utbildningen på så att hon får köra allt tyngre fordon. Som mest kan man ta CE-körkort; lastbil med släp.

- Mycket av utbildningen handlar också om säkerhet; att lossa och lasta på rätt sätt, betonar Viktoria.

Egentligen var det kanske inte så konstigt att det blev Fordons- och transportprogrammet för Viktoria. Hela familjen med morfar i spetsen är mer eller mindre engagerade eller har varit engagerade i lastbilsbranschen.

Delar lägenhet

Nu delar Viktoria lägenhet i Söderhamn med en annan tjej. Pendlingen från Ockelbo blev alldeles för lång. Ockelbo kommun hjälper henne med inackorderingstillägg.

- Det var aldrig några problem.

Många möjligheter

Viktoria ser många möjligheter efter avslutad utbildning. Hon vet väl inte exakt vad hon ska göra efter gymnasiet, men hon kan tänka sig att köra tankbil, timmerbil eller grus. Hon har heller ingenting emot nattskift.

Idag funderar inte Viktoria så mycket på framtiden, men är glad att det finns flera möjligheter efter att hon avslutat gymnasiet.

- Jag gjorde helt rätt som valde om och valde rätt till Fordons- och transportprogrammet i Söderhamn!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Viktoria Berglöf

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund