Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Valde om och valde rätt!

- Det är ett härligt gäng här, säger Viktoria från Ockelbo, som läser andra året på Fordons- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.

Viktoria Berglöf

Studerade: Fordon- och transportprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Bytte skola och inriktning

Det var rätt att välja om till Fordons- och transportprogrammet i Söderhamn. Det anser Viktoria Berglöf från Ockelbo som redan hade studerat två år på fordon i Sandviken där hon tänkt sig en framtid som bilmekaniker. Men så fick hon höra talas om Fordons- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn. Hon bytte och går nu i tvåan och trivs otroligt bra.

- Det är ett härligt gäng här och lärarna hjälper en alltid.

Bygger på utbildningen

Viktoria jobbar nu hårt för att få sitt efterlängtade körkort. Sen byggs utbildningen på så att hon får köra allt tyngre fordon. Som mest kan man ta CE-körkort; lastbil med släp.

- Mycket av utbildningen handlar också om säkerhet; att lossa och lasta på rätt sätt, betonar Viktoria.

Egentligen var det kanske inte så konstigt att det blev Fordons- och transportprogrammet för Viktoria. Hela familjen med morfar i spetsen är mer eller mindre engagerade eller har varit engagerade i lastbilsbranschen.

Delar lägenhet

Nu delar Viktoria lägenhet i Söderhamn med en annan tjej. Pendlingen från Ockelbo blev alldeles för lång. Ockelbo kommun hjälper henne med inackorderingstillägg.

- Det var aldrig några problem.

Många möjligheter

Viktoria ser många möjligheter efter avslutad utbildning. Hon vet väl inte exakt vad hon ska göra efter gymnasiet, men hon kan tänka sig att köra tankbil, timmerbil eller grus. Hon har heller ingenting emot nattskift.

Idag funderar inte Viktoria så mycket på framtiden, men är glad att det finns flera möjligheter efter att hon avslutat gymnasiet.

- Jag gjorde helt rätt som valde om och valde rätt till Fordons- och transportprogrammet i Söderhamn!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Viktoria Berglöf

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund