Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Valet blev helt rätt

Segerstatjejen Lina gillar djur och friidrott. Kombinationen att läsa programmet för Skog, mark och djur på Höghammargymnasiet tillsammans med friidrottssatsningen genom Idrottsgymnasiet passar henne perfekt!

Lina Hedberg

Stort intresse för djur

Lina Hedberg har alltid varit intresserad av djur och har haft smådjur som barn; hamster, kaniner och marsvin. Hon gillar också att vara ute. Programmet för Skog, mark och djur är perfekt för henne. Nu är hon inne på tredje året av fyra.

- Jag är intresserad av djur. Det absolut roligast är att vara i stallet.

Skog, mark och djur har en stor del av sin undervisning i de mycket passande lokalerna hos Bollnäs ridsällskap.

Det var en kompis som tipsade Lina om programmet.

- Så jag började här, konstaterar en nöjd tjej.

Lär sig mycket och fått nya vänner

Det är roligt att lära sig nya saker, tycker Lina. Det är mycket praktiskt utearbete på utbildningen; harva, köra med traktor, överhuvudtaget vara ute och jobba och lära sig om växter, jordbruk och natur. Det gillar Lina.

Skolan har också gett Lina helt nya vänner.

- Det är roligt med nya kompisar.

Hon trivs med skolkompisarna och med lärarna på Höghammargymnasiet.

- De är snälla och trevliga!

Hittat rätt med plugg och idrott

Lina har också möjligheten att träna friidrott på hög nivå med RIG/Idrottsgymnasiet. Det uppskattar hon verkligen och hon har kammat hem många medaljer under årens lopp. 200 m är roligast. Men hon hoppar längd också.

Möjligheten att träna friidrott, ett intressant och bra program, trevliga lärare och nya kompisar – bättre kan det inte bli, tycker Lina.

- För mig blev gymnasievalet helt rätt!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet

Höghammargymnasiet

Lina Hedberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund