Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Växer som människa

Utan så mycket musikalisk erfarenhet sökte hon estetiska programmet. Ett vågat, men klokt val då 18-åriga Lisa växt mycket som människa och lärt sig massor. Så mycket att hon vill skulle vilja bli musiklärare själv!

Lisa Wadsten

Ett riktigt bra rykte

Lisa har alltid varit intresserad av musik, men inte spelat lika länge som många andra av hennes klasskompisar. Hon känner själv att det var ett vågat val att välja estetiska programmet, men det kändes rätt då och det har verkligen hållit i sig. Lisa hade hört att lärarna tar eleverna efter deras förutsättningar och hjälper dem att utvecklas. Och så rätt ryktet var!

- Programmet är så naturligt och passar alla, säger Lisa som även tycker att både hon och sina klasskompisar utvecklas såväl inom musik och sång, men även som människor och blir mer utåtriktade.

Estetiska programmet

För Lisa var det naturligt att välja Staffangymnasiet eftersom alla hennes vänner valde samma väg - och självklart att det estetiska programmet fanns i utbudet. Lisas klass ES14 är en åtta personer stark grupp och får påhälsning av två sköna elever från ES15. Små grupper är något hon uppskattar då fler får chansen att uttrycka sig.

- På Estetiska programmet är vi väldigt nära varandra - som en familj. Alla borde gå estetiska, säger Lisa och berättar hur många öppnar sig själv, växer och blir sociala under de tre viktiga gymnasieåren.

Under utbildningen jobbar hon gladeligen med huvud- och bi-instrumenten; piano respektive bas. Hon påpekar att hon som estet även läser vanliga ämnen, men att de estetiska ämnena hon läser ger mest energi och motivation. Några av de stora och roliga morötterna på programmet är bland annat julkonserten och gospelkonserten, men även musikcafé och det spännande gymnasie­arbetet som vi nog för höra mer om fram mot februari.

Lisa tycker att förutsättningarna är mycket bra med övnings- och ensemblerum att tillgå när det finns tid att öva själv. Eleverna har tillgång till bra och varierad musikutrustning - saknas något finns alltid Kulturskolan nära till hands. Men de bästa förutsättningarna är lärarna...

- Våra lärare är de bästa som finns! Så nära, ärliga och pedagogiska! utbrister Lisa och fullkomligt lyser i ögonen.

Framtiden

Efter studenten ser Lisa gärna fortsatta studer inom musik på folkhögskola och därefter musikhögskola. Lisa funderar på att bli musiklärare, kraftigt inspirerade av sina egna lärare programmet som hon ser så mycket upp till.

- Det verkar vara ett roligt jobb! Och lärare är viktiga, avrundar Lisa.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Lisa Wadsten

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Hör av dig!

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund