Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vi är som en familj

George Sabbagh kom till Sverige från Syrien för ett år sen. Nu pluggar han IM i Bergsjö med siktet inställt på gymnasiet och ekonomiprogrammet.

- Jag trivs jättebra här. Vi är som en familj.

George Sabbagh

Satsar på ekonomi

George Sabbagh har siktet inställt på att bli ekonom. Han jobbar hårt att komma in på gymnasiet.

Nu studerar han IM i Bergsjö och söker till gymnasiet. Han trivs med både kompisar och lärare.

- Jag studerar alla ämnen för att kunna söka ekonomiprogrammet.

Spelar basket

George vill helst komma in på gymnasiet och ekonomiprogrammet i Sundsvall, eftersom han redan känner till Sundsvall genom sitt stora basketintresse.

George spelar i BBK Sundsvall som ligger i division 2. Fyra kvällar i veckan ägnar George sig åt basket och på helgerna är det matcher. Han är glad över att kunna ägna så mycket tid åt sin favoritsport. Det gjorde han också i hemlandet Syrien.

Viktigt med skolan

Det är viktigt med utbildning och skolan, tycker George.

18-årige George Sabbagh hoppas att betygen kommer att räcka så att han får studera vidare på gymnasiet. Skolan betyder mycket för honom.

I framtiden hoppas George Sabbagh kunna arbeta inom bankväsendet - och självklart spela favoritidrotten basket.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig/IM

George Sabbagh

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund