Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill börja jobba på en gång!

- Jag siktar på att jobba direkt efter skolan, säger Mattias från Kilafors, som läser sista året av El- och energiprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn.

Mattias Olsson

Studerade: El- och energiprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Vilar på bussen

Mattias Olsson från Kilafors åker tidigt på morgonen för att hinna i tid till Staffangymnasiet. Han medger att det var lite jobbigt i början, men nu har han lärt sig att uppskatta vilan på bussen. Mattias studerar sista året på El- och energiprogrammet och ser fram mot att börja jobba på riktigt efter studenten.

Fascinerande med el

Mattias visste inte riktigt vad han vill studera. Han använde sig av uteslutningsmetoden vid valet av program. Till slut blev det El- och energiprogrammet och det har han inte ångrat.

- Det är svårt att förklara varför det blev rätt. Det är fascinerande att syssla med el. Det finns så många olika delar och moment och det är enkelt att se att man åstadkommit något.

Hittills har Mattias praktiserat på Rosdahls el-energi i Bollnäs och på Midroc i Bollnäs. Han gillar praktiken. Arbetsgivarna är justa och tar hänsyn till att man är ny, förklarar Mattias. Han tycker också att han lär sig mer genom att praktisera; både i skolan och på praktikplatserna.

Lärarna har olika specialiteter inom el- och energiområdet som man på bästa sätt förmedlar till eleverna.

- Våra ellärare är riktigt bra!

- Det har ju gjort att studierna känns lättare och man är mer motiverad.

Mattias trivs att vara ute på olika uppdrag; stora som små. Han har bland annat hjälpt till med elen på Alfta Industricenter och nu senast på Bollnäs Bostäders huvudkontor på Ren i Bollnäs.

Han vill också förkovra sig inom el och då handlar om att skaffa sig kunskap om starkström. Det finns många olika vägar för en elektriker. Ett är dock säkert:

- Jag siktar på att jobba direkt efter skolan!

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Elev Staffangymnasiet

Mattias Olsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund