Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill ha chansen att plugga vidare

När Stina valde gymnasieprogram var hon noga med att välja ett program med både praktiska och teoretiska kurser. Blandningen på Staffangymnasiets Handels- och administrationsprogram tilltalade henne.

Stina Gustafsson

Studerade: Handels- och administrationsprogrammet

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Ett yrkes- och högskoleförberedande program

Valmöjligheterna är många. Genom att Stina har valt till svenska 2 och 3 och engelska 6 så att hon har möjlighet att plugga vidare om hon skulle vilja det i framtiden. Det var viktigt för Stina som gillar sitt program.

- Jag trivs jättebra med klassen och lärarna. Vi är inte så många i min klass och alla kommer överens med alla, konstaterar Stina som går tredje och sista året.

Lärde studieteknik

Det är klart att det var ett steg att gå från grundskolan till gymnasiet, men Stina tycker att klassen fått bra hjälp av lärarna att hitta ett sätt att plugga. Studietekniken är viktig.

- Det var skillnad att börja här jämfört med högstadiet.

Mycket praktik

Handelsprogrammet innehåller totalt 15 veckors praktik. Stina har praktiserat i presentbod och på hotell. Hon gillar praktiken och tycker att hon har haft nytta av de praktiska övningarna på skolan; att bygga upp butiker bland annat.

Nu jobbar hon med UF-företaget med sina kompisar. Stina är ekonomiansvarig.

- Jag brukar ha koll på siffror och vi har haft bra kurser i bokföring.

Funderar på framtiden

Stina är inte helt övertygad och säker på vad hon vill jobba med i framtiden. Just nu tycker hon att det vore intressant att arbeta med webbshop och näthandel.

- Idag vet jag inte riktigt. Vi får se.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Stina Gustafsson

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund