Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill satsa på bordtennisen

16-årige Casper Strindberg från Östersund sysslade med flera idrotter när han var yngre; hockey, innebandy och bordtennis. Det blev lite mycket och han tvingades välja. Det blev bordtennis och det har han inte ångrat.

Casper Strindberg

Studerade: Ekonomiprogrammet + NIU Bordtennis

Plats: Staffangymnasiet, Söderhamn

Vill satsa på bordtennisen - och studera.

Casper Strindberg har valt att studera ekonomiprogrammet vid Staffangymnasiet i Söderhamn. Han gör det på fyra år för att kunna kombinera sitt stora idrottsintresse - bordtennis. Det är NIU (Nationellt godkända idrottsutbildningar) som gör det möjligt.

- Jag spelade ofta bordtennis på fritidsgården och pappa spelade också. När jag måste välja idrott blev det bordtennis. I dag är jag rankad 19-20 i min åldersgrupp.

Hemma i Östersund finns inte möjligheter till träning och studier. Därför blev det Söderhamn och Staffangymnasiet.

- Jag kände ju redan många här.

Nikko 110 meter häck

Gillar att träna

Casper gillar att träna. En tävlingsfri vecka tränar Casper 8-12 bordtennispass och två fyspass i veckan.

- Jag vill bli så bra som möjligt.

Han har några förebilder inom bordtennisen. Den serbiske spelaren Aleksandar Karakasevic och den franske spelaren Adrian Mattenett. Han gillar också Hampus Nordberg i SUIF.

Möter proffs

I SUIF:s träningslokal finns tränaren Peter ”Blomman” Blomquist som också är förbundskapten för elitherrarna. I lokalen möter också Casper proffsen som är hemma i Söderhamn; Jens Lundqvist och Jon Persson. Det är givetvis inspirerande.

Studerar ekonomi och trivs bra

Casper kombinerar träningen med ekonomiprogrammet.

- Jag ville studera ett program som jag visste var användbart och då var ekonomiprogrammet ett bra alternativ. Efter gymnasiet kan jag studera vidare på högskola.

Östersundskillen är nöjd med sitt gymnasieval; han kan ägna sig åt sitt stora idrottsintresse och samtidigt studera.

- Jag trivs bra med människorna här.


Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Staffangymnasiet

Casper Strindberg

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund