Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Vill satsa på läraryrket

Ella Sundström studerar sista året på Samhällsvetenskapsprogrammet vid Torsbergs­gymnasiet. Hon ville gå ett program som var högskoleförberedande, men visste inte inte vad hon ville plugga vidare till. Idag vet hon. Hon vill satsa på läraryrket och undervisning i engelska.

Ella Sundström

Bra tid på gymnasiet

Ella tycker att gymnasietiden varit väldigt bra. Egentligen finns det ingenting som varit direkt tråkigt. Stundtals har det varit lite jobbigt med uppsatser, men det har gått bra, tycker hon.

- Jag tycker om när det är lite svårt och man får fundera.

Spelat handboll

Ella har också gått handbollsgymnasiet med träningar på skoltid, Hon har också engagerat sig i elevrådet och är dess ordförande fram till jul.

- Det har varit en liten nystart för elevrådet.

Gillar Uppsala

Till våren tar Ella studenten och hon vill fortsätta plugga och i dag är det alltså läraryrket som hon har siktet inställt på. Hon vet i dag inte om hon vill plugga vidare direkt efter gymnasiet. Hon vill känna av, kanske jobba och få praktik.

Ella vill gärna studera i Uppsala.

- Det är en fin stad.

Perfekt program

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett program som Ella rekommenderar.

- Om man inte vet vad man ska göra i framtiden så är samhälle perfekt.

Ella tycker det är ett perfekt program.

- Alla klarar av det.

I skrivande stund befinner sig Ella och några klasskompisar och lärare från Samhällsvetenskaps- och Ekonomiprogrammet på en utbytesresa i Tanzania. Det är en av många bra saker med programmet hon läser.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Ella Sundström

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund