Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Nytt elevadministrativt system

Under mars och april kommer förbundet att byta elevadministrativt system och det medför vissa förändringar.

Bildbeskrivning

Skolplatsen och Alvis

Våra nya system heter Skolplatsen (för gymnasiet) och Alvis (för vuxenutbildningen)

Sjukanmälan

Till och med det att det nya systemet är i drift går det bra att använda sjukanmälan via talsvar 0278-626100 (gäller endast elever-vårdnadshavare på Torsbergsgymnasiet och Höghammarskolan)

Elever-vårdnadshavare på Staffangymnasiet eller studerande på Vuxenutbildningen och SFI gör som man alltid har gjort.

Inloggning

För att kunna logga in i ”Skolplatsen” för gymnasiet och ”Alvis” för vuxenutbildningen-SFI behövs inget användarnamn och lösenord. Istället används e-legitimation vid inloggning.

Om e-legitimation

Om du inte har någon e-legitimation redan går det snabbt att skaffa. Det smidigaste och enklaste sättet är att du skaffar ett mobilt BankID via din internetbank. Det tar bara några minuter. Även om det skiljer sig lite mellan bankerna, är det oftast bara fyra steg innan du är igång:

  • Logga in på din internetbank
  • Ansök om mobilt BankID
  • Ladda ner ”BankID säkerhetsapp” till din mobil (App Store, Google Play, Windows Store)
  • Koppla ihop ditt mobila BankID med ”BankID säkerhetsapp” genom att starta appen och välj ”Hämta BankID” – fyll i ditt personnummer och den aktiveringskod som du har fått av din internetbank.

Vill du veta mer exakt hur det fungerar på just din bank besök bankens hemsida eller ta kontakt med deras support.

Det som krävs för att du ska kunna använda ett mobilt BankID, förutom ett bankkonto, är en mobiltelefon som du kan installera appar på (så kallad smartphone, exempelvis Apple iPhone, Samsung Galaxy, Sony Experia eller HTC One). Om du inte har det kan du ringa direkt till din banks kundtjänst eller gå in på närmaste bankkontor, så hjälper de dig att skaffa ett vanligt BankID.

Om du inte har en internetbank kan du ansöka om Skatteverkets id-kort. Där finns Telias e-legitimation förinstallerat på id-kortets chip.

Här kan du läsa mer om hur du skaffar Skatteverkets id-kort och hur det fungerar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund