Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Stor satsning på AI

Vi har fått i uppdrag av Erasmus+ (EU) att öka kompetensen inom AI: Artificiell intelligens, maskiner som kan tänka!

Bildbeskrivning

Artificiell intelligens, maskiner som kan tänka!

Hälsinglands Utbildningsförbund har beviljats medel från EU och dess yrkesprogram, Erasmus+, med uppdrag att öka kompetensen vad gäller den nya tekniken kring Artificiell intelligens. Under tre år ska näringsliv och yrkesutbildningar vässas i användandet av den nya tekniken som leds av förbundet i samarbete med Århus Universitet i Danmark och finska ANMIRO OY, experter inom entreprenörskap.

Artificiell intelligens kallas den nya tekniken kring så kallade "smarta" digitala lösningar.

- Det handlar alltså om prylar som är så smarta att dom kan fatta egna beslut, ett beteende som liknar mänsklig intelligens, förklarar Klas Tallvid, projektsamordnare inom förbundet.

Vi har idag inbyggd digital teknik och wifi i nästan allt; dammsugare, lampor, kylskåp, bilar och så vidare. Det som kommer nu är ett nästa steg, ett steg mot att tekniska produkter "tänker" själva.

- Kan kanske ibland uppfattas som aningen skrämmande, vågar vi låta till exempel bilen själv bestämma körningen, men samtidigt är det ju rejält spännande och fördelarna och möjligheterna oändliga, menar Jonny Engström, chef för vuxenutbildningen inom Hälsinglands Utbildningsförbund.

Samverkan mellan skola och företag

Här kommer företag i Hälsingland att erbjudas medverkan och yrkeselever inom Hälsinglands Utbildningsförbund bli en del av ett spännande utvecklingsarbete och därmed vara på framkant när den nya tekniken växer fram!

 

För mer info, kontakta

Klas Tallvid, tfn 070-337 97 81
klas.tallvid@hufb.se

Kontakt

Kontakt

Projektsamordnare

Klas Tallvid

Tfn 010-454 10 68

Mobil 070-337 97 81

Länkar

Kontakt

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund