Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Den roligaste arbetsplatsen!

I över 20 år har Kerstin Lindström varit lärare. Hon utbildade sig ”sent” i livet och har tidigare arbetat inom vården och på kontor. – Det har jag nytta av idag också, säger Kerstin som är lärare vid CFL Nordanstig.

Kerstin Lindström

Lärare med brett register

Nu arbetar Kerstin Lindström som vuxlärare vid CFL Nordanstig och undervisar i svenska och svenska som andra språk. Hon är även ansvarig för distansundervisningen.
Kerstin fungerar också som samordnare för lärande genom arbete; en yrkeskurs inom ramen för gymnasiet. Kerstin är i grunden grundskollärare och har undervisat i grundskolan och på särvux tidigare.

Dela med sig

Kerstin Lindström trivs fantastiskt bra med kollegor, chefer och miljön i CFL-huset i Bergsjö. Hon gillar tanken med ett förbund, att tillhöra ett kommunalförbund.

– Det har ökat möjligheten till utbyte med andra; att dela med sig av olika erfarenheter vid gemensamma träffar, menar Kerstin.

Jobba med vuxna

Att arbeta med motiverade vuxna elever är en stor förmån, anser Kerstin.

– Vi diskuterar och pratar och det är fint att se att eleverna har roligt och är trygga.

– Att vara tillsammans och ha trevligt är A och O, konstaterar Kerstin som trivs med sin uppgift.

Bli bekräftad

Merparten av eleverna som Kerstin träffar är nyanlända. Det kan vara första gången sedan de kom till Sverige som de känner sig bekräftade när de kommer till CFL Nordanstig.

– Jag får då och då höra från mina elever ”att tidigare har jag bara känt mig till besvär”.

Det ser Kerstin som ett kvitto på att hon som pedagog ”gjort skillnad”.

Bara möjligheter

CFL Nordanstig är en mindre verksamhet inom Hälsinglands Utbildningsförbund. Här finns ett 40-tal anställda. Det ser Kerstin som en fördel.

Det är enkelt att komma med en idé till ledningen.

– Ingenting är omöjligt och man får prova och det gör att man växer som pedagog.

Kerstin tycker att hon hittat rätt.

– Sen skrattar vi mycket här, avslutar hon ett leende.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Kerstin Lindström

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund