Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Den roligaste arbetsplatsen!

I över 20 år har Kerstin Lindström varit lärare. Hon utbildade sig ”sent” i livet och har tidigare arbetat inom vården och på kontor. – Det har jag nytta av idag också, säger Kerstin som är lärare vid CFL Nordanstig.

Kerstin Lindström

Lärare med brett register

Nu arbetar Kerstin Lindström som vuxlärare vid CFL Nordanstig och undervisar i svenska och svenska som andra språk. Hon är även ansvarig för distansundervisningen.
Kerstin fungerar också som samordnare för lärande genom arbete; en yrkeskurs inom ramen för gymnasiet. Kerstin är i grunden grundskollärare och har undervisat i grundskolan och på särvux tidigare.

Dela med sig

Kerstin Lindström trivs fantastiskt bra med kollegor, chefer och miljön i CFL-huset i Bergsjö. Hon gillar tanken med ett förbund, att tillhöra ett kommunalförbund.

– Det har ökat möjligheten till utbyte med andra; att dela med sig av olika erfarenheter vid gemensamma träffar, menar Kerstin.

Jobba med vuxna

Att arbeta med motiverade vuxna elever är en stor förmån, anser Kerstin.

– Vi diskuterar och pratar och det är fint att se att eleverna har roligt och är trygga.

– Att vara tillsammans och ha trevligt är A och O, konstaterar Kerstin som trivs med sin uppgift.

Bli bekräftad

Merparten av eleverna som Kerstin träffar är nyanlända. Det kan vara första gången sedan de kom till Sverige som de känner sig bekräftade när de kommer till CFL Nordanstig.

– Jag får då och då höra från mina elever ”att tidigare har jag bara känt mig till besvär”.

Det ser Kerstin som ett kvitto på att hon som pedagog ”gjort skillnad”.

Bara möjligheter

CFL Nordanstig är en mindre verksamhet inom Hälsinglands Utbildningsförbund. Här finns ett 40-tal anställda. Det ser Kerstin som en fördel.

Det är enkelt att komma med en idé till ledningen.

– Ingenting är omöjligt och man får prova och det gör att man växer som pedagog.

Kerstin tycker att hon hittat rätt.

– Sen skrattar vi mycket här, avslutar hon ett leende.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

CFL Nordanstig

Kerstin Lindström

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund