Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Erfarenhetsutbyte viktigt

- Viktigt att träffas, att utbyta erfarenheter och diskutera mellan ämnesansvariga och program. Det anser Christina Süstler, ämnesansvarig i historia och också lärare i svenska och kommunikation på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Christina Süstler

 • Yrke: Ämnesansvarig i historia samt lärare i svenska och kommunikation
 • Arbetsplats: Torsbergsgymnasiet Bollnäs

Goda intentioner, men jobbig inkörningsperiod

Hon har varit lärare i snart 20 år och större delen av tiden på Torsbergsgymnasiet. Nu har det gått drygt ett år sedan Torsbergsgymnasiet tillsammans med Söderhamn och Nordanstigs kommuner bildade kommunalförbundet Hälsinglands Utbildningsförbund.

– Det har hela tiden funnits goda intentioner att "få ihop oss" med enhetlig grafisk profil, hemsida och intranät etc, men vi hade en jobbig inkörningsperiod innan allt administrativt var på plats.

Fler kolleger

Den största förändringen för Christina och hennes arbetskamrater är att hon fått fler kolleger och fler kolleger som undervisar i hennes ämnen. Hon skulle dock önska ytterligare ämneskonferenser. Man behöver ventilera och diskutera.

– Det är viktigt att få en samsyn om undervisning, våra elevers mål och vad de ska kunna, betonar Christina.

Open door-policy

Lärarna på samhällsvetarprogrammet och IB på Torsbergsgymnasiet har också en open door-policy. Det innebär att dörren är öppen. Kollegor kan titta in, sitta ner och ta del av olika undervisningsstilar och pedagogiska grepp.

– Vi vill kunna lära av varandra!

Tar emot elever och lärarkandidater

Christina tycker att skolan är generös med att ta emot elever och lärarkandidater på "prova på-besök". Och det finns ett intresse.

– Vi har många elever som kommer på besök nu inför gymnasievalet.

Om hon ska sammanfatta det första året med Hälsinglands Utbildningsförbund säger Christina:

– Vi och Staffangymnasiet går mer i takt och det känns att det händer saker med ombyggnad och vi får vara med och påverka. På sikt är jag säker på att de administrativa systemen blir mer lättarbetade.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Lärare och ämnesansvarig

Christina Süstler

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund