Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Erfarenhetsutbyte viktigt

- Viktigt att träffas, att utbyta erfarenheter och diskutera mellan ämnesansvariga och program. Det anser Christina Süstler, ämnesansvarig i historia och också lärare i svenska och kommunikation på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Christina Süstler

 • Yrke: Ämnesansvarig i historia samt lärare i svenska och kommunikation
 • Arbetsplats: Torsbergsgymnasiet Bollnäs

Goda intentioner, men jobbig inkörningsperiod

Hon har varit lärare i snart 20 år och större delen av tiden på Torsbergsgymnasiet. Nu har det gått drygt ett år sedan Torsbergsgymnasiet tillsammans med Söderhamn och Nordanstigs kommuner bildade kommunalförbundet Hälsinglands Utbildningsförbund.

– Det har hela tiden funnits goda intentioner att "få ihop oss" med enhetlig grafisk profil, hemsida och intranät etc, men vi hade en jobbig inkörningsperiod innan allt administrativt var på plats.

Fler kolleger

Den största förändringen för Christina och hennes arbetskamrater är att hon fått fler kolleger och fler kolleger som undervisar i hennes ämnen. Hon skulle dock önska ytterligare ämneskonferenser. Man behöver ventilera och diskutera.

– Det är viktigt att få en samsyn om undervisning, våra elevers mål och vad de ska kunna, betonar Christina.

Open door-policy

Lärarna på samhällsvetarprogrammet och IB på Torsbergsgymnasiet har också en open door-policy. Det innebär att dörren är öppen. Kollegor kan titta in, sitta ner och ta del av olika undervisningsstilar och pedagogiska grepp.

– Vi vill kunna lära av varandra!

Tar emot elever och lärarkandidater

Christina tycker att skolan är generös med att ta emot elever och lärarkandidater på "prova på-besök". Och det finns ett intresse.

– Vi har många elever som kommer på besök nu inför gymnasievalet.

Om hon ska sammanfatta det första året med Hälsinglands Utbildningsförbund säger Christina:

– Vi och Staffangymnasiet går mer i takt och det känns att det händer saker med ombyggnad och vi får vara med och påverka. På sikt är jag säker på att de administrativa systemen blir mer lättarbetade.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Trivs med skolan och APL
  Bakning ligger Joel Olsson varmt om hjärtat och när han inte bakar i skolan eller på APL, gör han det gärna hemma också. Joel läser tredje året på programmet för Hotell, restaurang och bageri på Högha...
 • Profilbild Biomedicin gav en bra grund
  Marit tog studenten från Naturvetenskapsprogrammet och Staffangymnasiet 2016. Nu är hon inne på sista året av Biomedicinprogrammet vid Uppsala Universitet.
 • Profilbild ¡Vamos a España!
  - Jag har verkligen växt i mig själv, säger Bricken som läser sista året på Hotell- och turismprogrammet på Staffangymnasiet. Under hösten hade hon praktik i spanska staden Sevilla.
 • Profilbild Perfekt med gymnasial lärlingsanställning
  Alexander har en gymnasial lärlingsanställning hos WTJ i Arbrå och studerar sista året på Industritekniska programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Efter studenten blir det jobb!
 • Profilbild Tre ekonomer med olika planer
  Ida, Zana och Teo läser Ekonomi­programmet på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs. Programmet passar alla tre, trots att de har så olika framtidsplaner. - Det är en bred utbildning med bra kunskaper att ta m...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Lärare och ämnesansvarig

Christina Süstler

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund