Hälsinglands Utbildningsförbund

Publicerad

Händer ständigt nya saker

Hon är fritidsledaren som arbetade med ungdomar och fortsatte med det då hon utbildade sig till lärare. Anna-Carin Dahlin har arbetat som lärare sedan 1994. Större delen har hon varit på Torsbergsgymnasiet i Bollnäs.

Anna-Carin Dahlin

Programmet utvecklas hela tiden

Anna-Carin Dahlin har under de år hon varit lärare sett en utveckling av programmet och enbart till det bättre, tycker hon. I dag är programmet högskoleförberedande samtidigt som eleverna kan gå ut i ett yrke som personal inom fritidsanläggningar, bad- och sporthallspersonal, barnskötare, fritidsledarassistent, elevassistent bland annat.

- I min klass som gick ut 2016 har alla jobb eller studerar vidare, berättar hon.

Det, tycker Anna-Carin, är ett kvitto på den utveckling programmet genomgått under årens lopp.

Mötet med människor

Hela sitt yrkesverksamma liv har Anna-Carin arbetat med människor. Hon tycker om mötet med människor och framför allt mötet med eleverna.

- Jag har ju tränat ett tag, säger hon leende.

Det är mötet med människan som också är viktigt när hon undervisar sina elever. Hon betonar att man i yrket måste använda sig själv. Det kan man inte studera sig till, brukar hon förklara.

Bra och dåliga dagar

Visst finns det gråtonade dagar, men inte så ofta. När akutlistorna tar över och går ut över planering och undervisning kan det kännas. Men oftast är det bra dagar!

Anna-Carin känner sig riktigt glad på jobbet när en elev presterat mer än förväntat och förstått vikten av kunskap och därmed förvärvat ett bra betyg.

Anpassar oss mer

Det har skett en hel del i förhållandet till eleverna, menar Anna-Carin, och det är bra för eleverna. Man ser mer till individen idag.

- Eleverna vill också ha svar på sina frågor direkt.

Hon tycker det är sorgligt att det finns en bild av att skolan skulle vara hotfull och farlig.

- Det är bullshit. Det finns inget av sådant här.

Anna-Carin är glad att hon vidareutbildade sig till gymnasielärare.

- Det är roligare än högstadiet. Här kommer de som barn och är vuxna när de slutar.

Relaterad läsning:

 • Profilbild Med omsorg i blodet
  Ellen har alltid varit intresserad av sjukvård, hur kroppen fungerar och att lyssna på människors historier om livet. Dessutom så jobbar nästan Ellens hela familj inom vård och omsorg, men med lite ol...
 • Profilbild - Alla kan lära sig laga mat!
  Björn går Restaurang- och livsmedelsprogrammet som är ett yrkesprogram med lärlingsupplägg. Genom det får han en bra inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. I år gör han sin APL på Orbaden Spa...
 • Profilbild Bra jobbmöjligheter efter gymnasiet
  Det var under Öppet hus på Staffangymnasiet som Elin fastnade för Handels- och administrationsprogrammet, som nu heter Försäljnings- och serviceprogrammet. Hon visste ingenting om vilka ämnen hon skul...
 • Profilbild Många val efter gymnasiet med en internationell utbildning
  Alfred kommer från Mora och var fast besluten att gå ett friidrottsgymnasium och det som låg närmast hem var Bollnäs. Det var några kompisar som rekommenderade Alfred att gå IB. – Det passar mig perfe...
 • Blaise, Hotell restaurang och bageri, Höghammargymnasiet Målet är att bli självständig
  Elin är glad över att hon vågade ta chansen att börja på Riksidrottsgymnasiet för Parasport i Bollnäs. Här bor hon på skolans egna LSS-boende och kombinerar sitt friidrottsintresse med att läsa progra...

Kontakt

Kontakt
Profilbild

Torsbergsgymnasiet

Anna-Carin Dahlin

Dina ord

Dina ord

Vill du lyfta fram något om din utbildning eller ditt jobb i förbundet?

Kontakta:

Kommunikatör

Lucas Lund

Tfn 010-454 10 04

Personuppgifter som du lämnar till oss behandlas i syfte att registrera och administrera ditt ärende. Uppgifterna behandlas enligt dataskyddsförordningen och svenskt regelverk. Om uppgifterna inte är sekretessbelagda kan de komma att lämnas ut enligt offentlighetsprincipen. Uppgifterna sparas tillsvidare. Du kan årligen begära hos förbundet att få information om dina personuppgifter och hur dessa används. Du kan också begära att personuppgifter rättas om de skulle vara felaktiga eller inaktuella. Du kan kontakta personuppgiftsansvarig i förbundet om du har frågor om behandlingen. Se www.hufb.se/dataskydd för mer information om dataskydd och GDPR.

Hälsinglands Utbildningsförbund

Besöksadress: Kulturhuset, Collinigatan 12, 821 43 Bollnäs
Postadress: Hälsinglands Utbildningsförbund, 821 80 Bollnäs

E-post info@hufb.se   Tfn 010-454 10 00

Fler kontaktuppgifter

Lämna klagomål/synpunkter

Ansvarig utgivare för hufb.se är Lucas Lund

Hälsinglands Utbildningsförbund